Оборотът в търговията на дребно нараства през юли с 0,2%

...
Оборотът в търговията на дребно нараства през юли с 0,2%
Коментари Харесай

Потреблението расте

Оборотът в търговията на дребно нараства през юли с 0,2% по отношение на юни и с 4,9% в съпоставяне със същия месец на 2017 година Това демонстрират предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

През юли 2018 година се следи нарастване на оборота по отношение на предходния месец при: търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 0,6%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 0,4%, търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения и търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - по 0,1%.

Намаление е маркирано при: търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 2,3%, търговията на дребно с разнородни артикули - с 0,3%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0,2% и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 0,1%.

През юли 2018 година в съпоставяне със същия месец на 2017 година оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 14%, търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 13,4% и търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 9,7%.

Спад е регистриран при търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 6,1%, търговията на дребно с разнородни артикули - с 1,1% и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0,7%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР