Оборотът на поръчките за офиси и ресторанти се е увеличил

...
Оборотът на поръчките за офиси и ресторанти се е увеличил
Коментари Харесай

Ръст на поръчките на продукти до офиси в Русия

Оборотът на поръчките за офиси и заведения за хранене се е нараснал с 69% през март и с 81% през април спрямо януари, на фона на анулацията на отдалеченото пътешестване в редица райони след Нова година. Това се показва в анализа на услугата Igooods, която е разполагаем на ТАСС.

" Оборотът от поръчки в B2B сегмента се е нараснал с 69% през март по отношение на януари. В съпоставяне с февруари 2021 година фирмите са създали с 28% повече поръчки през март. Сред всички корпоративни клиенти на услугата 60% са офиси, а останалите 40% са от компании в ХоРеКа сегмента. Ресторантите поръчват по-често от хотелите като техните поръчки включват храна за готвене, както и домашен консумативи, изясняват от компанията. Оборотът от поръчки от корпоративни клиенти от 1 до 20 април се е нараснал с 81% по отношение на оборота от 1 до 20 януари. В съпоставяне с интервала от 1 до 20 март той нараства с 6,6%.

Експертите отдават растежа на търсенето на връщането на компаниите в офиси. В края на януари управляващите в Москва анулираха задължението на работодателите да изпращат една трета от чиновниците си да работят отдалечено.

" През март 2021 година доставихме рекорден брой поръчки за услугата в B2B сегмента за целия интервал на употреба. Нямаше такова активиране даже преди Нова година, което е обичайният пик на търсене. Отдаваме това на факт, че фирмите одобряват от ден на ден поръчки към офлайн офиси ", изясни мениджърът и съосновател на услугата за доставка на храна Григорий Кунис, чиито думи са представени в изследването на услугата.

През март 2020 година дейностите на доста компании стопираха заради режима на самоизолация и Igooods се върна към оборота на поръчки от юридически лица на предпандемично равнище едвам през декември 2020 година, означават от компанията.

Анализаторите на кетъринг също отбелязват увеличение на търсенето за доставка на бизнес обеди до офиси през първото тримесечие. " Интересът към доставките се е нараснал почти три пъти през последните два месеца. Услугата свързва повишаването на индикаторите с всеобщото завръщане на хората в офиси, както и с премахването на условието за наложителна отдалечена работа на 30% от чиновниците в Москва. Компаниите към момента се връщат към нормалната рутина, която е съществувала преди началото на пандемията ", съобщи основният действен шеф на Catery Андрей Черепанов пред ТАСС.

Стойността на междинния чек на юридическите лица от януари до март се е нараснала с съвсем 10%, означават от Igooods. Най-популярните артикули са кисело мляко, бисквити, плодове, писалищен материали и предмети за бита (гъби за съдове и течен сапун).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР