Оборотът на хазартния бизнес в САЩ през 2021 г. е

...
Оборотът на хазартния бизнес в САЩ през 2021 г. е
Коментари Харесай

Хазартният бизнес в САЩ обърна играта в своя полза

Оборотът на хазартния бизнес в Съединени американски щати през 2021 година е достигнал 53 милиарда $, което е безспорен връх в цялата история на промишлеността. Резултатът е с 21 % по-висок от предишния максимамум, регистриран през 2019 година, съгласно Американската асоциация на игрите (AGA).

Повечето от облагите идват от обичайните типове хазартен бизнес - казина и игрални автомати. Те съставляват общо 45 млрд. долара, което е с 6,6 % повече от 2019 година Големият взрив обаче е при спортните залагания - приходите за две години скочиха с 366 %, а за една година - със 177 %, до 4,3 милиарда за година.

Една от аргументите за бързия напредък става така наречен " разширение на географията " на промишлеността. През 2021 година
хазартът беше позволен в 33 щата и окръг Колумбия. Облекчаването на covid рестриктивните мерки, възобновяване на стопанската система и модата за спортни залагания, подтикнала американците да стартират интензивно да харчат парите си, също изиграха своята роля.

Главният изпълнителен шеф на AGA Бил Милър чака растежът да продължи през 2022 година, а оборотът да показва връх. Той обаче означи, че всичко това значително зависи зависи от по-нататъшното унищожаване на рестриктивните мерки, обстановката със самолетните пътувания и огромните събития.

Например, Лас Вегас означи спад в визитите през януари поради вълната от варианта омикрон. В последните дни обаче равнището на резервациите още веднъж стартира да изпреварва индикаторите от 2019 година

По-рано стана известно, че на фона на множеството стратегии за парично подкрепяне от страна на американските управляващи, цените означиха рекорден за последните четири десетилетия растеж от цените 7,5 %, което е връх за четири десетилетия. Резултатите от хазартния бизнес пък демонстрират, че е повишен доста над инфлацията, което недвусмислено приказва, че промишлеността е съумяла да се възползва от обстановката и да я обърне в своя изгода.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР