Обонянието на хората играе съществена роля за усещанията по време

...
Обонянието на хората играе съществена роля за усещанията по време
Коментари Харесай

Повече оргазми – само при хората със силно обоняние

Обонянието на хората играе основна роля за чувствата по време на секс. Колкото по-силно е то, толкоз повече оргазми изпитват те. Това демонстрира изследване в Съединени американски щати.
Много хора имат проблеми в половия живот откакто обонянието им се нарушава. Според проучването, мъжете, които по-трудно усещат разнообразни миризми, се провалят в леглото, до момента в който дамите със същия проблем оповестяват, че не са получили оргазъм.
Проучването обгръща 70 възрастни в положително здраве (между 18 и 36 години). Те трябвало да дават отговор на разнообразни въпроси за интимните им връзки. Един от тях е бил какъв брой постоянно получават оргазъм. Освен това били подложени на специфичен тест за това какъв брой мощно подушване имат. За задачата им поставили превръзка на очите и им дали серия от задания, свързани с разнообразни миризми. Участниците трябвало да помиришат три маркера, един от които е напръскан със мощен мирис, който може да се усети единствено в случай че човек има мощно подушване.
Учените открили, че няма връзка сред обонянието и желанието за секс. Но въпреки това резултатите на участниците са безапелационни – хората, които имат по-силно чувство за разнообразни миризми, вършат по-често секс и получават повече оргазми. По-голямата част от тях са показали, че миризмата на прекрасен парфюм, сперма, даже пот, могат да засилят страстите по време на секс. Тази интерпретация препраща към друго изследване, осъществено през 2013 година Изводите от него са, че мъжете, които могат да усетят аромата на подмишниците и вагината на своята партньорка, имат по-високи равнища на тестостерон и кортизол в тялото. А тези хормони са жизненоважни за половите преживявания.
Междувременно, потвърдено е, че ароматерапията усилва либидото при мъжете и дамите. Ароматът на разнообразни етерични масла усъвършенства притока на кръв към половите органи и контролира хормоните. Сандалово дърво, розмарин, култивиран чай, нероли, ванилия, са най-подходящи по време на секс. За задачата може да си купите ароматни свещи или пръчици, които да запалите авансово.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР