Обновяването на зоната около площад "Александър Невски" в София е

...
Обновяването на зоната около площад "Александър Невски" в София е
Коментари Харесай

Ето какви са проблемите в градинката около площад Александър Невски в София

Обновяването на зоната към площад "Александър Невски " в София е краткотрайно спряно поради фалшив ремонт на градинката "Свети Климент Охридски ". Решението взе през вчерашния ден кметът на София Йорданка Фандъкова след инспекция на обекта, който компанията реализатор оповестил за приключен.

На място обаче стана ясно, че някои от дефектите, които са открити при предходния оглед, към момента не са поправени. До премахване на забележките договорът с компания "Пе Се Те Груп " остава замразен.

"Възложих прекъсване на работите до момента в който не бъдат отстранени забележките. Няма да вършим комисия и да се приема обекта. Няма и да платим разходването на средства, които с толкоз труд сме защитили ", съобщи пред Българска национална телевизия Йорданка Фандъкова, кмет на София.

Главниян проектант на София Здравко Здравков изясни, че става дума за недобро нулиране на фугите, потънали и стърчащи плочки, както и за начупени краища на плочки. Общината не е удовлетворена, че настилката е закърпена с лепило, защото поради температурните амплитуди то ще се повреди.

"Просто не са изпълнили предписанията ", изясни Фандъкова.

Около седмица ще е нужна на изпълнителите да отстранят казуса. В това време и останалите им обекти ще бъдат спрени, с цел да могат да се концентрират върху обекта към площад "Александър Невски ".

Следващата седмица общината ще показа няколко разновидността за ограничители на улица "Граф Игнатиев ". Миналата седмица кметът реши да се отстранен сегашните, откакто поредност от произшествия с жители, сподели, че те са рискови.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР