Обновяването на стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик продължава. Предстои ремонт

...
Обновяването на стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик продължава. Предстои ремонт
Коментари Харесай

Кметът: Започваме обновяването на трибуните на стадион „Г. Б...

Обновяването на стадион „ Георги Бенковски” в Пазарджик продължава. Предстои ремонт на трибуните, тъй че те да бъдат комфортни за почитателите. Ремонтът ще обхване двете трибуни в профил на централната, както и отсрещната естрада. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов.

„ Ние сме поредни в напъните да подобрим материално-техническата база за нашия главен приоритет – спорта, с цел да може всички, които желаят да се занимават със спорт, да имат условия за това. Нашата упоритост е до края на годината стадионът да дава отговор съвсем на всички условия за средносрочната ни цел – Първа лига. Затова незабавно откакто приключи шампионатът до края на месеца започваме първо трибуните, които са в профил на централната естрада. Вече сме упълномощили този ремонт. Общо двете трибуни ще бъдат за 500 места – 250 от едната и 250 места от другата страна. Тези места ще са с козирка и по този начин ще имаме една цялостна естрада с над 800 места.



А на отсрещната естрада през идващия месец ще премахнем седалките от метал и дърво и ще ги подменим с нови 1200 седалки с UV отбрана. Така че до късна есен стадионът ще има напълно друг тип. Може да се похвалим, несъмнено, с терена, който е на европейско равнище, а следващата година остава да помислим за осветлението, което е значимо и е условие за срещите от Първа лига”. Това съобщи Тодор Попов и разяснява триумфите на футболния „ Хебър”:

„ Смятам, че тимът, който имаме сега е извънредно млад, само че сносно играещ, без значение от това, че нямахме шанс в някои от срещите през сезона. Доволен съм от това, което демонстрираха момчетата и желая да им кажа, че нашите упоритости са да мислим за атакуването на Първа лига през идващия сезон. Важно е през идната година тимът да се обиграе, до момента в който ние приключим с вложенията и когато към този момент разполагаме със стадиона, разполагаме с тима и, несъмнено, с финансовите средства, да нападаме Първа лига, като задачата е не да влезем, а да останем трайно там. Това са упоритостите ни в средносрочен проект. Аз съм човек, който си държи на думата и прави нещата малко по малко и съм уверен, че до една-две години ще се поздравим и с прелестен стадион и с тим в Първа лига”. Това разяснява Тодор Попов по време на днешния оглед, който направи на спортното оборудване.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР