Обновление на Microsoft Edge принудително активира таблетния потребителски интерфейс при

...
Обновление на Microsoft Edge принудително активира таблетния потребителски интерфейс при
Коментари Харесай

Обновеният Microsoft Edge за Windows 10/11 превключва браузъра по подразбиране в режим на таблет. Ето какво е решението

Обновление на Microsoft Edge наложително задейства таблетния потребителски интерфейс при компютрите с Windows 11 и 10. Браузърът към този момент работи в сензорен режим, който има повече пространство сред другите детайли на интерфейса.

Този режим се задейства автоматизирано на устройствата, разпознати като таблети. Обновлението обаче стартира да я задейства и на елементарните настолни компютри.

Този проблем се повтаря на всички компютри, работещи с Microsoft Edge 117 с настройки по дифолт. Очевидно, автоматизираният режим, задействан по дифолт, в сензорния интерфейс погрешно разпознава компютрите като таблети.

Microsoft към момента не е пуснала кръпка. Потребителите се поучават да анулират тези промени в Microsoft Edge, като отидат в “Настройки “ > “Външен тип “ и изключете опцията “Сензорен режим “.

Преди това Microsoft отстрани функционалностите Math Solver (постъпкови решения на математически задачи), Picture Dictionary (речник в картинки), “Цитати “, “Граматически принадлежности “ и “Детски режим “ от браузъра.

Ден преди този момент компанията пусна актуализация на отбраната за версията Edge (109.0.1518.140) за Windows 7/8/8.1 и Windows Server 2012 R2, поддръжката на която публично завърши през януари 2023 година Пачът е предопределен да поправя уязвимостта CVE-2023-4863.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg