Обновеният чатбот с изкуствен интелект ChatGPT-4 стартира съвсем наскоро, но

...
Обновеният чатбот с изкуствен интелект ChatGPT-4 стартира съвсем наскоро, но
Коментари Харесай

ChatGPT-5 се кани да преобърне света още тази година

Обновеният чатбот с изкуствен интелект ChatGPT-4 започва напълно неотдавна, само че монзина към този момент са разчувствани от идната версия на технологията.

Тази седмица се появи мнение, че GPT-5 ще приключи образованието си тази година и може да провокира огромна гражданска война в света на технологиите и оттатък.

Твърдението идва от разработчика Сики Чен от Twitter, който съобщи, че GPT-5 най-вероятно ще приключи образованието си през декември и OpenAI чака да реализира AGI.
 Снимка 612193
Източник: iStock

AGI е концепцията за „ неестествен общ разсъдък “, която се отнася до способността на ИИ да схваща и научава всяка задача или концепция, която хората могат да си показват. 

С други думи, ИИ, който е постигнал AGI, може да бъде неразграничим от индивида по своите качества.

От позитивна позиция това може доста да увеличи продуктивността на разнообразни процеси, поддържащи ИИ, елиминирайки монотонната тежка и досадна работа.
 Снимка 612194
Източник: iStock

В същото време основаването на изкуствен интелект с толкоз доста качества и мощност може да има непредвидени последствия – такива, за които даже още не сме се сетили. 

Това не значи, че апокалипсисът на роботите е неминуем, само че сигурно повдига доста въпроси за това какви могат да бъдат негативните резултати от AGI.

Tова е първият път, когато чуваме за реалистичната поява на това последващо равнище при ИИ, макар че въз основа на протичащото се досега към OpenAI изказванието на Чен надалеч не е пресилено.

Организацията публично съобщи, че GPT-4.5, стъпката след сегашния GPT-4, ще бъде „ въведен през септември или октомври 2023 година като междинна версия сред GPT-4 и идния GPT-5 “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР