Обновената детска градина Светулка“ бе открита вчера от кмета Иван

...
Обновената детска градина Светулка“ бе открита вчера от кмета Иван
Коментари Харесай

Откриха обновената детска градина Светулка във Варна

 Обновената детска градина " Светулка “ бе открита през вчерашния ден от кмета Иван Портних и Деница Николова, зам.-министър на Министерство на регионалното развитие и началник на ръководещия орган на оперативната стратегия Оперативна програма " Региони в напредък “. На тържеството участваха Тодор Балабанов – ръководител на Общински съвет,  Христов Иванов – зам.-кмет, Лилия Христова, началник на плана, Катя Григорова шеф на детската градина, в която има 6 групи със 145 деца.

Изпълненият план е на обща стойност 493 000 лева, осъществен е ремонт на компрометирани зони от покрива на постройката, сложена е външна топлоизолация, изработен е вътрешен ремонт на образователните и санитарните пространства, сменени са електрическата апаратура и осветителните тела, отоплителната и ВиК съоръжения. Осигурена е налична среда посредством създаване на стълба и метод към постройката. С нов образ е и дворът, където е построена детска площадка с нови уреди и ударопоглъщаща настилка.

" Тази актуализирана детска градина е част от напъните ни за основаване на по-добри условия за дребните варнеци. Преди години бях поел ангажимент да решим казуса с недостига на места в детските градини, считам, че обещанието ми е изпълнено и във Варна има място за всяко дете. Освен с възобновяване на сградния фонд, продължаваме с нови планове. В момента строим нови здания за детските градини " Иглика “ във Виница и " Карамфилче “ – в Цветния квартал, откакто махнахме досегашните бараки. Успоредно с това вървят публични поръчки за детските градини " Хъшове “, " Другарче “ и " Приказка “ – в Кайсиева градина “, съобщи кметът Иван Портних.

Той напомни, че във Варна бяха построени 240 детски площадки, като тази година към тях ще бъдат прибавени още 16 нови.

" Винаги пречупваме нашите резултати през призмата на усмивките на деца, по тази причина се веселя, че през днешния ден откриваме подобен обект, финансиран със средства от европейската взаимност “, съобщи Деница Николова. Тя добави, че Община Варна е образец за сполучлива работа с европейските фондове, в който всички вложения водят до възстановяване на метода на живот в града. " Варна е забележим образец по какъв начин се трансформира образа на един град за няколко години, когато се знае каква е визията за развиване “, добави тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР