Обновена зала за спортна стрелба беше открита днес в училище

...
Обновена зала за спортна стрелба беше открита днес в училище
Коментари Харесай

Мария Гроздева чувства голяма отговорност да постигне успех на олимпиадата в Токио

Обновена зала за спортна пукотевица беше открита през днешния ден в учебно заведение "Никола Обретенов " в Русе. Известната състезателка по спортна пукотевица и президент на Българския стрелкови съюз Мария Гроздева създаде първия изстрел на стрелбището, което носи нейното име.

Гроздева, която в края на предишния месец си обезпечи присъединяване на олимпийски игри за седми път в Токио 2020 и става първият български състезател, който ще взе участие на седем олимпиади, благодари доста на всички за посрещането в русенското учебно заведение.

"Подобно посрещане никой на никое място не ми е правил. Чувството е неповторимо. Стрелба в Русе и първенци постоянно е имало и ще има ", сподели Гроздева. Тя изясни, че има интерес към спортната пукотевица, само че е мъчно в днешно време, тъй като се изисква огромна подготовка.

"Стрелбата те учи на доста огромно самообладание - да си спокоен и съсредоточен. Който има предпочитание и се труди, ще успее. Сигурна съм, че ще има първенци и отсега нататък ", сподели Гроздева.

Тя разяснява, че усеща огромна отговорност да реализира триумф на олимпиадата идната година, изключително след днешното посрещане в учебното заведение. Севдалина Стоянова - преподавател по физическо образование в учебното заведение и треньор по спортна пукотевица, съобщи, че стрелбата освен е гений, само че и нюх.

Сред формалните посетители на откриването беше и кметът на Русе Пламен Стоилов, който пожела триумф на Гроздева, като й подари картина. От своя страна Гроздева и брачният партньор й и треньор Валери Григоров обявиха, че ще подарят въздушен револвер, който да се употребява от възпитаниците на Севдалина Стоянова. Той ще бъде олекотен, с цел да е елементарен за приложимост от по-малките деца.

С откриването на залата бе сложено и началото на плана "Успяваме дружно ", който се реализира от учебното заведение, с поддръжката на общинската фондация "Русе - град на свободния дух ". Той планува организирането на "Седмица на спортната пукотевица " в образователното заведение, по време на която всички искащи възпитаници ще създадат първи опити в този спорт под управлението на дипломиран експерт. Очаква се в плана да бъдат обхванати близо 300 възпитаници.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР