Обнародвани са облекчения в условията за даряване на храна от

...
Обнародвани са облекчения в условията за даряване на храна от
Коментари Харесай

Вече е по-лесно да се дарява храна

Обнародвани са облекчения в изискванията за даряване на храна от страна на компаниите към хора в потребност. Това се похвалиха на брифинг в Народното събрание от „ Демократична България “, които са основатели на въпросните законови промени.

„ Промените в Закона за Данък добавена стойност, които отстраняват пречките пред даряването на храни, са обнародвани. Махнахме маркирането, което спираше даренията, увеличихме прага от 0,5% до 1% от оборота на компаниите. Това са ограниченията, които ще оказват помощ това храните да не се унищожават, а да се подаряват “, регистрира депутатът от Демократична България Мартин Димитров.

„ Обръщаме се към българския бизнес, търговци, вериги - всички спънки, за които знаете, са отстранени, проблемите са решени. Нека не се унищожават храни, годни за прилагане. Поемете и вие вашата отговорност, промяната е реалност и е направена, дано покажем резултати “, прикани бизнеса още националният представител.

Много по-евтино към този момент е самото даряване, защото е отпаднало условието да се маркира всеки един артикул, уточни на собствен ред Георги Ганев. „ По наши калкулации даже ще е по-евтино, в сравнение с продуктите да се унищожават “, акцентира той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР