Обмислят въвеждането на по-строги противоепидемични мерки у нас, ако се

...
Обмислят въвеждането на по-строги противоепидемични мерки у нас, ако се
Коментари Харесай

Здравните власти готвят по-строги мерки, ако се потвърди Омикрон у нас

Обмислят въвеждането на по-строги противоепидемични ограничения у нас, в случай че се окаже позитивна тестът за Covid-19, за която има подозрение, че е от разновидността Омикрон. Това заяви служебният заместник-министър на опазването на здравето Тома Томов пред публицисти в министерството.

Пробите на подозрителен пациент и секвенирането ще бъдат подготвени в четвъртък вечер или в петък и надлежно от резултатите ще се вземат нужните ограничения. Паралелно с тестването, се прави епидемиологично изследване, търсят се контактните на пациента, както и местата, които е посетил, къде е бил през последните няколко седмици, добави заместник-министърът.

Нека изчакаме възможното потвърждаване или отменяне на хипотезите по отношение на първи случай на Омикрон в България. Доколкото ми е известно, пробите ще бъдат подготвени в четвъртък вечер или петък. В взаимозависимост от резултатите ще се вземат нужните ограничения.

Знаете, че все още няма безапелационни научни данни по отношение на разновидността на Covid-19 Омикрон, съобщи Томов. Може би по-задълбочени научни данни ще се получат в средата или в края на този месец. Пробата се изследва в Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР