Обмислят се промени в изпитния формат на матурите и Националното

...
Обмислят се промени в изпитния формат на матурите и Националното
Коментари Харесай

МОН обмисля промени във формата на матурите и Националното външно оценяване

Обмислят се промени в изпитния формат на матурите и Националното външно оценяване. Причината са ниските резултати. Това съобщи министърът на обучение Галин Цоков, представен от БНР, по време на аудиенция в Пловдив.

Той разясни, че ще бъдат прецизирани дилемите с отворен отговор в изпитните разновидности през идната образователна година. Министърът бе безапелационен, че съществени промени няма да има , така срокът до 15 септември е къс.

Ще се консултираме със експерти в региона на тестологията, с цел да може дилемите да бъдат още по-обективни като опция за оценка. Другият път на смяна е опцията за една по-голяма практическа ориентировка към сериозно мислене при изпита за външно оценяване, уточни Цоков.
 Седмокласниците по-добри по БЕЛ, математиката към момента куца
Седмокласниците по-добри по БЕЛ, математиката към момента куца

Средният резултат, реализиран от седмокласниците на НВО по математика- 35.29 точки от общо 100

По думите му МОН ще обърне особено внимание и на изпита след 7 клас. Министърът посочи, че през идната образователна година в някои учебни заведения ще бъдат тествани едни по-интегрални и ориентирани към практиката проби.

Цоков акцентира, че също по този начин се работи по методика за обвързването на учителските заплати и спомагателните хонорари с резултатите от изпитите , като за задачата се създава разпоредба за качеството на образованието.

Промените в системата ще бъдат направени, откакто завърши почналият разбор на аргументите за резултатите от матурите и външното оценяване. Инспекторатът на просветителното министерство към този момент е почнал инспекции в учебните заведения с най-слаби резултати, сподели още министър Цоков.
 Добър (3.93) на матурата – разбирането и осмислянето е мъчно
Добър (3.93) на матурата – разбирането и осмислянето е мъчно

С най-голям междинен резултат са непознатите езици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР