Обмислят глоба, ако не отидем на профилактичен преглед, както и

...
Обмислят глоба, ако не отидем на профилактичен преглед, както и
Коментари Харесай

Заплашват ни глоби, ако не ходим на профилактични прегледи

Обмислят санкция, в случай че не отидем на профилактичен обзор, както и мотивация, в случай че си създадем подобен. Например, освобождение на опреден брой здравни вноски. 

„ Процентът от пациентите, които идват непринудено на профилактичен обзор, е към 50. Това са хора, които са осведомени с опциите, които предлага здравната система за профилактика и предварителна защита на тяхното здраве. Няма по какъв начин на нас лекарите да ни бъде вменена и законодателна, и административна функционалност ”, изясни по Народоосвободителна въстаническа армия доктор Людмил Джурджов, общопрактикуващ доктор.

„ Не мога да си обясня докога страната ще вменява всевъзможни отговорности на общо практикуващия доктор. Ако се одобри, че ние сме тези, които ще изчистят авгиевите обори на здравната система, да кажем, че да, ние сме като един Херкулес, който може да свърши всичко. Но има си законодател, който е основал Закона за здравето. В него са планувани наказания при неспазването му. Моята работа е, когато пациентът пристигна в кабинета, да го прегледам, да извърша нужните проучвания и да слага диагноза. Моята работа не е обвързвана с налагане на санкции. Това ще взриви системата. Отказвам да се занимавам с активност, която няма нищо общо с лечебната ”, изясни доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор и член на УС на БЛС. 

„ Продължаваме договарянията за това, че е доста по-логично по-голямата част от диагностиката да бъде изтеглена в нашите кабинети. Имам три специалности и не мога да ви назнача едно рентгеново проучване на стомаха. Трябва да ви изпратя на експерт. И стартира едно циркулиране по лекарите. И хората споделят „ Нямам време, ще си платя ”.  Ако един човек има подозрение за онкологично заболяване, няма да обикаля от експерт на експерт, с цел да си направи проучване ”, добави Николова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР