Обмисляме решение месец по месец да намерим пари за заплатите

...
Обмисляме решение месец по месец да намерим пари за заплатите
Коментари Харесай

Комитова: Протестът на Автомагистрали-Черно море трябва да е към предишните управляващи

Обмисляме решение месец по месец да намерим пари за заплатите и осигуровките на служащите от " Автомагистрали-Черно море " АД. Това заяви пред публицисти в Народното събрание служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова в отговор на въпрос за продължаващите митинги поради неизплатени заплати на чиновниците на компанията. По-рано през днешния ден те блокираха пътния възел на Автомагистрала " Хемус " край с. Белокопитово и пътя Русе-Разград поради неизплатени съгласно тях към 37 млн. лева за осъществен ремонт на автомагистрала " Тракия ".

Цитирана от Българска телеграфна агенция, Министър Комитова съобщи, че митингът би трябвало да бъде ориентиран към предходния районен министър Петя Аврамова и към някогашния началник на " Автомагистрали " АД Стоян Беличев, защото той е сключил финансово негарантиран контракт с компанията реализатор " Автомагистрали-Черно море ". " Цената на тази услуга е към 65 и се желаят още 36 млн. лева, които не са разплатени ", уточни министърът. Тя разяснява, че, от едната страна, стоят шефовете на " Автомагистрали-Черно море " АД, а от другата - подписът на господин Беличев ".
Още когато се подписва, господин Беличев е наясно, че договорът е негарантиран финансово, обясни Комитова и добави, че ще насочи митинга първо към него.

Министър Комитова разяснява още, че през 2020 година предходните ръководещи са знаели, че договорът не е гарантиран финансово, и по тази причина от МФ изискват да се провиснал 90 млн. лева целево за ремонт на Автомагистрала " Тракия ". По думите ѝ, тогава министър Петя Аврамова е помогнала да се провиснал тези пари, като се е очаквало ремонтът на " това парче от " Тракия " да стартира на 15 септември 2020 година, с цел да не тревожим българските жители на път за морето ". " Това не се случва. До края на годината от тези 90 млн. лева, 30 млн. лева се похарчват за " Тракия ", другите 60 млн. лева отиват по други планове, което е жестоко нарушаване на Закона за бюджета ", сподели още районният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР