Обмисляме и може да се очаква увеличение на цената на

...
Обмисляме и може да се очаква увеличение на цената на
Коментари Харесай

Очаква се увеличение на цената на авотбусните билети за междуселищните превози

Обмисляме и може да се чака нарастване на цената на автобусните билети за междуселищните транспорти, защото на процедура е невероятно да се оправим с рецесията на горивата, сподели за Българска телеграфна агенция Веселин Дошков, изпълнителен шеф на транспортната компания " Хеброс бус ". Той посочи, че сега във компанията разискват с какъв брой ще се вдигнат цените, като смяната на договорите ще бъде разисквана с всяка една община възложител за извънградски транспорти.

Към сегашния миг сметките демонстрират, че цената на билета би трябвало да се усили с сред 20 и 25 на 100, сподели Дошков и добави, че компанията има растеж на разноските за гориво от началото на годината с 42 %. Транспортната компания има над 40 посоки сред обитаемоте места в страната, едно от които е и до София, закъдето Дошков чака билетът да се усили от 14,00 на 16,00 лв.. Странното е, че никой не споделя какво ще случи и по кое време, а повода за рецесията не е единствено войната, а и невъзможността да се доставя гориво, разяснява той.

Цената на билета за вътрешноградския превоз е коментирана с община Пловдив, която, по думите на Дошков, поддържа политика да резервира цената на транспортните документи, като усили средствата от общинския бюджет за превозвачите. Тази политика той дефинира като допустима, защото, по думите му, общината се пробва с допустими цени да качи жителите на рейсовете, като по този метод ще се решат много проблеми, измежду които трафикът, екологията, паркирането. Дошков остава с вяра, че превозваческите компании ще бъдат обезщетени от общините като възложители до направените от тях разноски над контрактуваните цени. Обстоятелствата са доста незабавни, няма да слагаме общините до стената, само че нарастването би трябвало да се случи, защото с всеки един ден затъваме, сподели още Веселин Дошков. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР