"Обмисляме да направим първо референдум дали хората искат НАТО? И

...
"Обмисляме да направим първо референдум дали хората искат НАТО? И
Коментари Харесай

Марешки: Първо референдум харесваме ли НАТО, после излизаме

"Обмисляме да създадем първо референдум дали хората желаят НАТО? И като видите отговора, тогава ще създадем и за излизане от Алинаса ", сподели Веселин Марешки.

"Безпочвени са обвиняванията, че някой ми заплаща. Просто аз виждам накъде върви света. Гласувахме срещу модернизацията на армията, тъй като в този момент това не е приоритет. Първо би трябвало да се оправим с други проблеми браншове.

От "ВОЛЯ " сме за рационализация, само че по различен метод - да вземем за пример не да се купуват бойни самолети, а дронове с ракети, които се ръководят няколко от един оператор. Понеже всички споделят, че не разбирам, аз ще направя прогнозата, че към този момент са се разбрали за закупуване на F 16. Затова беше толкоз неотложно да се гласоподава за модернизацията. ГЕРБ и Българска социалистическа партия играят цирк за пред света ", уточни той пред "България он ер ".

Междувременно от Движение за права и свободи упрекнаха водача на "Воля " в популизъм.

Новите изтребители би трябвало да бъдат съвместими със стандартите на НАТО. От коя страна и производител ще бъдат закупени, това към този момент е въпрос на оферта. Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 депутатът от Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов, който разяснява плановете за рационализация на българската войска.

"В остарелия план за самолетите бяха позволени доста неточности. Сега следва нов рестарт. За страдание всичко това въздейства отрицателно на положението на армията ни. Все още не ясно кой изтребител ще бъде определен. Ние от Движение за права и свободи настояваме изтребителите да бъдат определени с изискването да има промишлен резултат за страната. Това значи, че когато бойната техника се повреди, да има опция да бъде ремонтирана в България. Това значи промишлен резултат ", разкри Ибрямов.

"Не желая да разясня изказванията на Веселин Марешки. Това е чист популизъм. Той се пробва да си играе със страховете на хората. Когато си в Народното събрание, би трябвало да подхождаш чисто политически, а не популистки. Българските гласоподаватели доста добре усещат кой се заиграва популистки с тях, тъй като желанието на Марешки за осъществяване на референдум за участие в НАТО е чиста проба популизъм. За страдание сме закъснели доста с модернизацията на армията. Трябва да създадем по този начин, че българските военни да се усещат почтено ", безапелационен беше депутатът от Движение за права и свободи.

"Коалицията скърца. Виждаме по какъв начин последните дни вицепремиер и министър на туризма се упрекват. Във властта има крайни националисти. ГЕРБ позволиха огромна неточност с изказванието, че по този начин е решил българският народ. Преименуванията в Стара Загора са доста рисково нещо. Всичко това се дължи на обстоятелството, че липсва визия за ръководството на страната ", приключи Ибрямов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР