Обмислям вероятността Бойко Борисов да не поиска Мария Габриел да

...
Обмислям вероятността Бойко Борисов да не поиска Мария Габриел да
Коментари Харесай

Андрей Райчев: А ако Бойко Борисов не поиска Габриел да поеме кабинета след ротацията?

" Обмислям вероятността Бойко Борисов да не изиска Мария Габриел да поеме кабинета след ротацията. Защо да поема отговорност за нещо, което се проваля? ", обяви социологът Андрей Райчев в предаването " Офанзива " по Нова нюз.
" Най-важното е какво мисли Борисов - дали да продължи тази мъка на ръководство с " Продължаваме промяната ". Цената е гниене на неговата партия, мрънкането на хората в ГЕРБ, въпреки цената да е по-малка от тази, която заплаща Политическа партия. Борисов е мощен и свободен, когато самичък си гради облика ", уточни Райчев.
По думите му въпрос единствено на ГЕРБ и Движение за права и свободи е да се разглоби сглобката преди ротацията - " тя е умряла, в случай че Борисов и Пеевски решат да отдръпват поддръжката си ".
Социологът посочи, че етнически българин отпред на Движение за права и свободи в действителност е автентично, екзотично решение, в случай че Делян Пеевски стане ръководител на придвижването.
" Движение за права и свободи реализира доста - има министри, въздействие, действително взе участие в ръководството (има поради вътрешният министър Калин Стоянов). Или ще защитят завоеванието си, или ще почнат на нов лист. Отговора никой не знае, би трябвало да мине конференцията им през февруари ", добави Райчев.
Той бе безапелационен, че човек, който счита да вземе властта, е естествено да споделя " най-хубавото следва ", както многозначително се изрази Пеевски след втория несполучлив избор на съмнение към кабинета.
Андрей Райчев счита, че има дълбока, философска несъответственост в тази настройка. Асен Василев, както и други в Политическа партия са надълбоко уверени, че България би трябвало да премине към западен метод на харчене и да живее на заем. А българската традиция, в която е ГЕРБ, седи в напълно различен свят.
" Българинът обича да няма заеми, а Василев им споделя: " Вижте света ". Нещо като конфликт на поколенията ", посочи социологът.
Райчев не има вяра Асен Василев да бъде изваден от държавното управление, " тъй като това е западното мислене и философия на този кабинет - западните, модерните хора се въплъщават от финансовия министър ".
Той счита още, че разделянето в България в този момент е изкуствено насаждано, не е като едно време Съюз на демократичните сили да се прегърне с Българска социалистическа партия. Нито позициите на президента са пропутински съгласно него, нито други теглени червени линии в обществото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР