Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен

...
Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен
Коментари Харесай

Сарафов: Води се разследване по три версии за покушението над Гешев

„ Обмислям дали да не предложа на Висш съдебен съвет освобождението на Ясен Тодоров от поста на зам.-председател на Националната следствена работа /НСлС/. Той не може и не показва позиция на Следствието. Можеше да не допуснем израелския специалист до мястото на гърмежа наоколо до кортежа на основния прокурор Иван Гешев. Никой от сътрудниците ми не е нарушил закона и няма процесуални нарушавания. Огледът беше динамичен. Някои предмети и материални доказателства бяха преместени – дървета бяха преместени, изгребана бе пръстта, с цел да се обезпечи достъп. ”

Това съобщи зам.-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов пред „ БНР “. По думите му се води следствие по 3 версии – за атентат, за инсценировка и опит за нападение над Гешев.

Сарафов изрече персоналното си мнение, че основният прокурор е трябвало да излезе в деня на случая и да каже: „ Жив и здрав съм, имаше опит за нападение против мен, само че съм тук ” .

Следователят е безапелационен, че никой не може да замете под килима каквито и да са доказателства, защото в „ Национална следствена служба работят магистрати на висшо равнище ” . Според него прокуратурата би трябвало да излезе от политиката и от циганските махали.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР