Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен

...
Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен
Коментари Харесай

Обмислям дали да не предложа освобождаването на Ясен Тодоров

„ Обмислям дали да не предложа на Висш съдебен съвет освобождението на Ясен Тодоров от поста на зам.-председател на Националната следствена работа (НСлС). Той не може и не показва позиция на Следствието ”. Това съобщи зам.-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

„ Можеше да не допуснем израелския специалист до мястото на гърмежа наоколо до кортежа на основния прокурор Иван Гешев. Никой от сътрудниците ми не е нарушил закона и няма процесуални нарушавания. Огледът беше динамичен. Някои предмети и материални доказателства бяха преместени – дървета бяха преместени, изгребана бе пръстта, с цел да се обезпечи достъп ”, съобщи Сарафов във връзка следствието на взрива до кортежа на основния прокурор Иван Гешев.

Води се следствие по три версии - за атентат, за инсценировка и опит за нападение над основния прокурор, изясни той. „ Поканили сме специалисти от Европол, с цел да създадат разбор ”, добави той.

За израелския специалист, който бе дошъл час и половина преди гърмежа в България и допускането му до мястото на гърмежа, той изясни, че на място са решили с сътрудниците си, че: „ този специалист може да даде принадена стойност, в случай че има изключителни познания. Ясен Тодоров и Гешев посетиха Израел малко преди гърмежа ”.

„ Създава се ненужна нервност с този специалист. Той не попречи на следствието ”, сподели Сарафов и изясни, че специалистът е декларирал, че гърмежът е бил мощен. „ Не бих желал да разясня нито силата на гърмежа, нито устременост, преди да излезе експертиза ”, добави следовател номер 1. По думите му специалистът е доведен от Ясен Тодоров. „ Правото на достъп не е да го допуснем до самото местопрестъпление, той направи образен оглед ”, добави той пред БНР.

Сарафов изрече персоналното си мнение, че основният прокурор Иван Гешев е трябвало да излезе в деня на случая и да каже: „ жив и здрав съм, имаше (опит за) нападение против мен, само че съм тук ”.

Следователят е безапелационен, че никой не може да замете под килима каквито и да са доказателства. „ В Национална следствена служба работят магистрати на висшо равнище ”, изясни Сарафов

Той не отговори на въпрос дали прокуратурата е вмъкната в политиката от Иван Гешев и повтори тезата си, че прокуратурата би трябвало да излезе и от политиката, и от ромските махали.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР