Обмислям дали да не предложа на Висшия съдебен съвет освобождаването

...
Обмислям дали да не предложа на Висшия съдебен съвет освобождаването
Коментари Харесай

След покушението срещу Гешев: Напрежението в прокуратурата изби в искане на оставки

" Обмислям дали да не предложа на Висшия правосъден съвет освобождението на Ясен Тодоров от длъжността зам.-директор на Националната следствена работа... Медийните му изяви са персонални, те не се съгласувани с мен или с НслС ". Това разгласи в изявление за БНР шефът на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов във връзка гърмежа с кортежа на основния прокурор Иван Гешев от 1 май на пътя София-Самоков.

„ Не може върху тематиката - дали фамилията на Иван Гешев е било с него в колата при случай, да се построява нервност. Това не е централна тематика. Фактът е, че там е имало хора, чийто живот също е значим... Чест на пагона е да бъдеш честен, етичен, правилен, само че това не значи, че се погазват правни правила “, съобщи още Сарафов.

И разясни, че в неговото свободно изразено мнение има рецензии, които няма да се поколебая да ги каже и на основния прокурор .

" Може би е назрял моментът да му кажа персонално, че някои неща може би би трябвало да се поправят, да се артикулират. Както прокуратурата навлезе в политиката, по този начин и политиката навлезе в прокуратурата. Прокуратурата би трябвало да промени много от общественото си говорене, от своя образ, би трябвало да излезе от Народното събрание и ромските махали, да се върне в правосъдните зали. Прокуратурата би трябвало да излезе от доста места “, счита Сарафов.

По думите му основният прокурор, който сега е в Ню Йорк, а преди този момент бе в Истанбул, е трябвало да излезе след случая измежду сътрудниците си.

Зам.-главният прокурор заявява, че следствието на покушението против Гешев ще се води оптимално отговорно и професионално. Работи се по всички версии.  
Сарафов добави, че израелският специалист, изпратен на мястото, е направил образен оглед: " Никой от сътрудниците ми не е нарушил закона и няма процесуални нарушавания... Ако той има такава експертиза, каквато се твърди, той би могъл да има справедлив взор. С този специалист се основава ненужна нервност ", сподели той. 

Съгласно Наказателно-процесуален кодекс информация по съответния проблем може да изнася единствено наблюдаващият прокурор по делото или длъжностни лица, за които той даде позволение, изясни Сарафов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР