Обмисля се завръщане на учениците от 7, 8 и 12

...
Обмисля се завръщане на учениците от 7, 8 и 12
Коментари Харесай

Кунчев: Обмисля се връщането големите ученици в клас, но с условности

Обмисля се завръщане на учениците от 7, 8 и 12 клас в учебните заведения от 4 февруари, стана ясно след среща сред основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев и заместник-министъра на образованието Таня Михайлова. Учениците ще учат присъствено краткотрайно, евентуално 2 седмици, след което още веднъж ще се върнат към отдалечена форма, с цел да може през това време други класове да учат присъствено и по този начин да се редуват. Таня Михайлова разясни:

" Например с периодично повтаряне, условно казано. По две седмици стартират 8-и клас, 7-и, 12-и, според от учебното заведение, след което две седмици ще бъдат в образование още веднъж в електронна среда от разстояние, с цел да могат идващите класове да се включат. Т.е. концепцията е са не се струпват всеобщо 100% в учебно заведение, изключително по-големите възпитаници ".

Окончателното решение за учениците от 5 до 12 клас ще бъде взето идната седмица въз основата на данните за епидемиологичната обстановка в страната. Таня Михайлова добави, че все още 21% от учителите са декларирали предпочитание да се имунизират, само че процентът на искащите нараства.

Министрите на опазването на здравето и на образованието Костадин Ангелов и Красимир Вълчев разискват на работна среща връщането към присъствено образование на част от учениците от 5 до 12 клас от началото на идващия месец.

Сред дискутираните все още разновидности е от 4 февруари, когато стартира вторият образователен период, в клас да се върнат 3 випуска от по-големите възпитаници. Най-вероятно това ще са 7-и и 12-и клас, а за третия випуск ще се избира сред 5-и и 8-и клас.

Обмисля се връщането на учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас в учебно заведение от 4 февруари. Това разгласи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев след срещата при министъра на образоването. Решението ще бъде взето идната седмица, на основа на Covid данните.

Връщането на учениците ще стане факт, в случай че заболеваемостта от ковид се задържи под 120 на 100 000 души население, уточни здравният министър Костадин Ангелов.

По-рано през днешния ден пред Българска национална телевизия зам.-просветният министър Таня Михайлова разяснява:

" Ние обмисляме присъственото да стартира от 4 февруари, тъй като на 3-ти е междусрочната почивка. 7-и и 12-и клас са класовете, които са в края на съответния стадий и поради това, сякаш повече клоним към тези класове, само че предвид на епидемиологичната конюнктура по никакъв начин не е изключен разновидността да има периодично повтаряне - т.е. да бъдат в учебно заведение, след това отново да бъдат в електронна среда ".

Според последната заповед на министъра на опазването на здравето учениците от 5-и до 12-и клас се образоват отдалечено до края на този месец. По-малките възпитаници - от 1-ви до 4-ти клас, се образоват присъствено от 4 януари.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР