Обмисля се втора серия от изслушвания на кандидати за еврокомисари,

...
Обмисля се втора серия от изслушвания на кандидати за еврокомисари,
Коментари Харесай

ЕП обмисля втора серия от изслушвания на провалилите се кандидати за еврокомисари

Обмисля се втора серия от чувания на претенденти за еврокомисари, с цел да се даде втори късмет на французойката Силви Гулар и на други провалили се на устния изпит претенденти, съобщи Франс прес, базирайки се на европейски парламентарни източници.

Следващата седмица следва чуването на още петима претенденти. 19 бяха изслушани тази седмица. От тях трима се оказаха в затруднено състояние. Гулар се появи способна да ръководи значимото досие за вътрешния пазар, индустрията и защитата, само че тя би трябвало да изясни на Екологичен потенциал за какво се стреми към поста на еврокомисар макар правосъдните проблеми, които я принудиха да подаде оставка като министър във Франция, споделя евродепутат от Европейската национална партия. Гулар е разследвана в родината си за потребление на европейско финансиране, отпускано на евродепутатите от Демократично придвижване за техните асистенти. Подобно следствие се води и от службата на Европейски Съюз за измами ОЛАФ. Гулар е разпитвана и за огромните хонорари, получени от американски мозъчен концерн сред 2013 и 2016 година, когато е била евродепутат.

Проблеми на чуванията имаха шведката Илва Йохансон, препоръчана за поста еврокомисар за вътрешните работи, и полякът Януш Войчеховски, препоръчан за еврокомисар за земеделието. Двамата въобще не са съумели да убедят евродепутатите, че са способни да се оправят с ресорите си, осведоми Българска телеграфна агенция.

Същевременно претендентът за еврокомисар, който ще дава отговор за ресора " Защита на европейския метод на живот ", гръкът Маргаритис Схинас, отбрани по време на чуването пред евродепутатите това название, което породи дискусия, съобщи Франс прес.

Парламентарните групи на левицата, социалдемократите, либералите и еколозите желаеха от председателката на бъдещата Европейска комисия Урсула фон дер Лайен да се откаже от името на ресора на Схинас, асоцииращ миграцията и отбраната на европейския метод на живот.

По време на чуването на Схинас евродепутати го приканиха да признае, че изборът на това название е бил неточност, че се възприема като победа за крайната десница и че самото название е токсично. Схинас сподели, че почита причините, изразени за и срещу наименованието, както и желанието на Фон дер Лайен да се вслушва и търси консенсус и изрази убеденост, че времето ще даде отговор на въпросите, касаещи наименованието, повдигнати по време на чуването.

Бившият представител на Европейска комисия отхвърли отрицателните тълкования на наименованието на ресора си и акцентира, че постът му с изключение на миграционния въпрос, включва културата, образованието, заетостта, сигурността, опазването на здравето и равнопоставеността.

Това не е " просвета на " ние против тях " ", добави той и сподели, че " популистите би трябвало да се усещат застрашени от нашите полезности ".

" Европа постоянно ще бъде земя на убежището. Но би трябвало също по този начин да бъде ясно, че тези, на които е отказано леговище, тъй като не дават отговор на критериите, би трябвало да си тръгнат ", сподели Схинас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР