Обмисля се възможността украински граждани да бъдат настанени в българската

...
Обмисля се възможността украински граждани да бъдат настанени в българската
Коментари Харесай

Министерството на туризма предлага украинци да бъдат настанявани в български хотели

Обмисля се опцията украински жители да бъдат настанени в българската хотелска база. Aко държавното управление вземе сходно решение, ще бъдат извършени диалози с хотелиери, с цел да им се разясни по какъв метод ще им бъде заплатено за престоя на въпросните жители в тях. Планирано е финансирането на идва от страната. Това съобщи министър на туризма Христо Проданов пред публицисти по време на туристическо ревю в Интер Експо Център.

" Трябва да се търси някакъв метод на мирните жители да им се помогне, тъй като те нямат виновност нито за геополитиката, нито за политическите решения на политиците по света, аз поддържам тази концепция ", добави министърът. Оказва се, че концепцията към този момент е коментирана с премиера Кирил Петков.

По време на откриването на ревюто ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО Проданов се обърна към сектора и жителите с думите, че в България разполагаме с голям брой планини, минерални извори, красиво море, вековни обичаи, богато културно-историческо завещание и най-много с гостроприемни и отзивчиви жители.

" Всички те са отлична причина българският туристически отрасъл да бъде един от структуроопределящите браншове в родната стопанска система ”, безапелационен бе отрасловият министър, като добави, че главната роля на ревюто е да покаже на гостите на страната и съгражданите ни преимуществата на България ", разяснява отрасловият министър.

По думите му през последните 2 месеца, когато персонално той е провел срещи с всички представители на другите сектори, попадащи в туристическия бранш, е станало ясно, че всички те се сплотяват към една съответна концепция – взаимно да отстояват водещото място на туризма в българската стопанска система и вземат решение проблемите, пред които бъде изправен секторът.

„ Аз и моят екип ще работим целеустремено в тази посока, тъй като точно това е пътят, по който може да се развива туризмът в България. В днешния раздорен свят, в този разтревожен район – нямаме какво да разделяме. У нас има място за всички с положителни хрумвания, положителни послания и положителни планове ”, заключи той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР