Обмисля се въвеждане на диференцирана цена на ВиК услугите. Така

...
Обмисля се въвеждане на диференцирана цена на ВиК услугите. Така
Коментари Харесай

Обмисля се въвеждане на двустепенна тарифа за вода за битови нужди

Обмисля се въвеждане на диференцирана цена на ВиК услугите. Така потребителите, които употребяват до 3 куб. м вода месечно за един човек, каквато е общоприетата норма, ще заплащат по една цена, а потребеното по-голямо количество ще се заплаща на друга, по-висока цена. Това стана ясно на среща на министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова с ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.

Работим по плана на Закон за ВиК и други нормативни актове за да осигурим на българските жители вода, която е национално богатство и стратегически бранш, на ниска, обществено търпима цена, сподели министър Комитова. Промяната на законопроекта е основна за осъществяването на плановете в бранш ВиК, които чакат финансиране от Националния проект за възобновяване и резистентност, акцентира районният министър.

Първата ни задача е ориентирана към отбрана на публичния интерес. Подкрепяме всяка такава концепция, съобщи Иван Иванов.

Предстои осъществяване на диалози на експертно равнище, на които ще бъдат дискутирани съответни оферти за по-добра регулация на ВиК бранша.

По време на срещата стана ясно, че сдружението, което ще доставя електрическа енергия за ВиК холдинга и за ВиК оператори, към този момент е записано по реда на Търговския закон и следва да кандидатства пред КЕВР за лиценз.
В диалога участваха също заместник-министър Валентин Граматиков, Цветелина Лазарова - шеф на кабинета на районния министър, съветникът Атанас Паскалев, представители на „ Български ВиК холдинг " ЕАД, специалисти от ведомството, както и Димитър Кочков - член на КЕВР, и шефът на дирекция ВиК в комисията Ивайло Касчиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР