Обмисля се въвеждане на диференцирана цена на ВиК услугите, стана

...
Обмисля се въвеждане на диференцирана цена на ВиК услугите, стана
Коментари Харесай

КЕВР: Обмисля се двустепенна тарифа за вода за битови нужди

Обмисля се въвеждане на диференцирана цена на ВиК услугите, стана ясно на среща на районния министър Виолета Комитова с ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.

Според предлагането потребителите, които употребяват до 3 куб. м вода месечно за един човек, каквато е общоприетата норма, ще заплащат по една цена, а по-голямото количество ще се заплаща на друга, по-висока цена.

" Работим по плана на Закон за ВиК и други нормативни актове за да осигурим на българските жители вода, която е национално богатство и стратегически бранш, на ниска, обществено търпима цена ", сподели министър Комитова.

" Първата ни задача е ориентирана към отбрана на публичния интерес. Подкрепяме всяка такава концепция ", съобщи Иван Иванов.

Предстои и осъществяване на диалози на експертно равнище, на които ще бъдат дискутирани съответни оферти за по-добра регулация на ВиК бранша.

По време на срещата стана ясно, че сдружението, което ще доставя електрическа енергия за ВиК холдинга и за ВиК оператори, към този момент е записано по реда на Търговския закон и следва да кандидатства пред КЕВР за лиценз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР