Обмисля се вариант за съкращаване на сроковете за проектиране и

...
Обмисля се вариант за съкращаване на сроковете за проектиране и
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Търси се вариант за по-бързо възлагане на укрепването на свлачището при Тикале

Обмисля се вид за редуциране на периодите за планиране и за строителство по отношение на трайното подсилване на свлачището при Тикале, което затруднява придвижването по пътя Смолян-Мадан.

Това изясни пред публицисти в Смолян министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, представена от Българска телеграфна агенция. Според нея се търси вид, с който да се направи по-бързо възлагането на строителните действия по окончателното подсилване на свлачището. Министър Аврамова взе участие в Смолян в цивилен разговор на тематика районно развиване. Форумът е част от платформата за цивилен разговор "Европа в нашия дом ". Относно свлачището при Тикале, районният министър посочи, че към този момент има пускане на проектантски действия по трайното му подсилване. Според Петя Аврамова един от разновидностите за подсилване е посредством така наречен джоб - стени, с които да бъде овладяно напълно свлачището.

Европа е всеки ден в нашия дом, всички ежеднeвно виждаме резултатите от европейската взаимност, от кохезията, съобщи министър Петя Аврамова. Според нея посредством европейската взаимност имаме опция да създадем нашите градове по-хубави, да възобновим пътищата. Общо 23 второкласни и третокласни пътища с дължина 360 км се рехабилитират с планове по Оперативна стратегия "Региони в напредък ", уточни министърът. Вече са въведени в употреба 6 от тези пътища, а до края на 2019 година се чака да завърши рехабилитацията на 14 сектора с дължина 208 км на стойност 184 млн. лева Няколко от тези плана са в област Смолян, измежду тях е рехабилитацията на 21 км от трасето Михалково- Смолян. Предстои рехабилитация на 27 км от пътя Смолян- Стойките - Широка лъка.

Проектът с индикативна стойност 23 млн. лева е във фаза тръжна процедура и следва отваряне на ценовите предложения. Изработва се прединвестиционно изследване по отношение на концепцията за създаване на 3-та лента в сектор от пътя Асеновград- Смолян, бе посочено на срещата. Проучването има за цел да дефинира секторите, в които може да се построи 3-та лента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР