Обмисля се оставка, но дали това значи непременно предсрочни избори.

...
Обмисля се оставка, но дали това значи непременно предсрочни избори.
Коментари Харесай

Политолог разкри причините за протестите и дали е възможно служебно правителство

Обмисля се оставка, само че дали това значи безусловно предварителни избори. Има конституционни процедури. Една оставка не значи безусловно предварителни избори. Служебен кабинет е единствено един от вероятните сюжет. Това съобщи в утринния блок на БТВ политологът Димитър Ганев.

"Оставката би могла да тушира напрежението, само че длъжностен кабинет крие опасности за ГЕРБ ", сподели още той.

Младежи с черни качулки възпламениха факли на митинга пред Министерски съвет

"Възможен е втори кабинет в границите на това Народно заседание. Служебният кабинет ще е без Движение за права и свободи, те няма да легитимират сходно нещо ", разкри Ганев.

"Протестът е хетерогенен, има една група от демократични хора, които дават живец ", разяснява митингите политологът.

"Строежът на "Алепу ", филмът "Осемте джуджета ", акцията на Христо Иванов в "Росенец " и нахлуването на прокуратурата в президентството са повода за митингите. Тези събития наслояваха напрежението в обществото ", разкри Димитър Ганев.

"Министър-председателят и основният прокурор могат сами за себе си да решат за оставка, никой не може да им я изиска. Борисов също не може да изиска оставка на Иван Гешев ", разяснява политологът.

"Трудно е да се реши дали митингът ще се задържи. Всичко зависи от идващите дни и седмици. Не знам дали има повече хора, само че протестиращи към този момент има и отвън София ". приключи Димитър Ганев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР