Обмисля се напълно премахване на таксите в специалностите, които са

...
Обмисля се напълно премахване на таксите в специалностите, които са
Коментари Харесай

Някои специалности в Софийския университет могат да станат напълно безплатни, обяви ректорът

Обмисля се изцяло унищожаване на таксите в специалностите, които са нужни на обществото и страната. Това разгласи ректорът на Софийския университет " Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков пред Би Ти Ви.

Думите му идват единствено седмица откакто висшето учебно заведение разгласи, че таксите за образование по част от специалностите ще бъдат понижени за образователната 2018/2019 година. Това се постанова поради все по-малкия интерес към тях.

По думите на Герджиков страната стартира със тласъци да насочва студентите към по-непопулярни специалности. Той даде за образец естествените науки, които били най-застрашени, и по-специално физиката, където има доста малко експерти.

" Там се намаляват таксите и се повишават стипендиите. Завършващите сходна компетентност има какво да работят и страната търси такива експерти, тъй като те стават все по-малко ", добави ректорът на Софийския университет.

Герджиков посочи, че висшето учебно заведение е взело под внимание всички рекомендации на Сметната палата, която отхвърли да завери финансовия му доклад за 2016 година Вече имало нов програмен продукт и всичко към този момент е напълно друго. Той предложения представители на Сметната палата да създадат нов одит на финансовия доклад за въпросната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР