Облекчения при подаването на заявления за семейни помощи за деца.

...
Облекчения при подаването на заявления за семейни помощи за деца.
Коментари Харесай

Заявленията за семейни помощи вече могат да се подават по пощата или електронно

Облекчения при подаването на заявки за фамилни помощи за деца. Родителите към този момент не са длъжни да посещават дирекциите за обществено подкрепяне. Те могат да подават документите си по пощата или по електронен път.

Деница Петрова е майка на дете 4-годишно дете с увреждания. До момента не е кандидатствала за помощ от обществените.
Деница Петрова: Процедурата досега беше доста тромава. Изисква време, а времето е доста скъп рсурс. Понякога се изпада в неприятни обстановки със чиновници то организацията.
От началото на август кандидатстващите за фамилни помощи за деца могат да подават заявки и по интернет.
Деница Петрова: Не губим време минимизира се риска от контакта със съответния чиновник.
Заявленията за помощи за развъждане на дете се подават през системата за несъмнено електронно връчване. Попълването на формуляра лишава няколко минути. Документите, които изискват обществените се ползват като атачмънти.
Николай Минев - Държавна организация " Електронно ръководство ": Единственото, което би трябвало да имат хората е КЕП. Този автограф може да бъде и заоблачен. Издаването става посредством мобилно устройство, което всеки то нас има в ръката си.
Заявления с приложените документи към този момент може да се изпращат и по пощата Одобрените за еднократна помощ за първокласник ще я получат на два пъти. При три неизвинени отсъствия в предучилищна група и пет в учебно заведение, обществените ще стопират месечната помощ за развъждане на дете за една година.
Елеонора Узунова: За цяла година? Значи това не е обикновено. Само в нашата страна е това нещо. Ромео Огнянов: Съгласен съм, който не отива, да не им дадат. Моите деца отиват. Лейля Филипова: То не стига,че малко пари, а на всичкото от горната страна и ще ги стопират.
Министерството на образованието подава информация на обществените за отсъствията един път месечно.
Мариета Кротнева, специалист МОН: Получават се неточности, само че при определяне на тези неточности през идващия месец се изпраща коригиращ файл.
Следи се и за подправени извинителни бележки. Вече има и санкционирани фамилни лекари, обясниха от просветителното министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР