Облекчение за туристите в . Властите в южната ни съседка

...
Облекчение за туристите в . Властите в южната ни съседка
Коментари Харесай

От утре: Влизаме в Гърция и с отрицателен бърз тест

Облекчение за туристите в. Властите в южната ни съседка оповестиха, че от на следващия ден на тяхна територия ще се позволяват и лица с негативен бърз тест. Досега това беше допустимо единствено с PCR или ваксина, напомня БТВ.
С резултата от бързия тест ще се издава дигитален документ през националната система www.his.bg. Документът ще важи като „ пропуск “ за прекосяване през българо-гръцката граница. Новите цифрови паспорти могат да се издават и против документ за ваксинация; документ за преболедуван COVID-19 през последните 6 месеца; негативен PCR или бърз, антигенен тест.
 Турция и Гърция взаимно признават имунизационните си документи Турция и Гърция взаимно признават имунизационните си документи
Турция и Гърция се договориха да признаят взаимно имунизационните си документи, оповестиха външните министри на двете страни. " Споразу...
Засега обаче през портала www.his.bg могат да се издават цифрови документи единствено за преболедували и имунизирани. Документите за отрицателен тест за съществуването на вирус ще са налични за жителите през втората половина на юни. Шофьорите на тирове и бусове, пренасящи артикули и товари, към този момент ще влизат в Гърция без PLF форма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР