Облекчение на противоепидемичните мерки за сервиране на открито искат представители

...
Облекчение на противоепидемичните мерки за сервиране на открито искат представители
Коментари Харесай

Ресторантьори в Пловдив предлагат да няма зелен сертификат за консумация на открито

Облекчение на противоепидемичните ограничения за сервиране навън желаят представители на ресторантьорския отрасъл. Според тях частичното отпадане на зеления документ ще подкрепи бизнеса при започване на ски сезона и в дните преди Kоледно-новогодишните празници. В момента зеленияt документ е наложителен за всички клиенти на заведенията без значение дали те са в затворено помещение или с маси навън.

От Aсоциацията на хотелиерите и ресторантьорите оферират документът при консумация навън да отпадне. По думите на притежатели на заведения резултат от това ограничаване няма и то единствено пречи на към този момент закъсалия бизнес. Ако рестрикциите останат, ще са в ущърб и на туристите за ски сезона – счита Еню Енев.

Хората по ски курортите не могат да си оставят ските, да влязат във заведението да си вземат кафе или чай и да им се желае зелен документ, това значи че ски сезонът ще пропадне в България.

С просрочени вноски за наем, непрекъснати разноски и понижен брой места работят и заведения в Пловдив. Задължителният зелен документ за масите навън основава спомагателни неудобства.

Тъй като сме на Главната, клиентите всеобщо се опасяват даже да изчакат поръчките си, когато тя е за на открито, масите се употребяват в доста стеснен потенциал, споделя Кристина Миткова, притежател на заведение.

Ако отпадне зеления документ за консумация навън, няма да разчитаме единствено на задграничните туристи, споделят шефове на заведения. Клиенти също са на мнение, че здравето им няма да е застрашено.

От сектора насочат апела си към здравното министерство като вик за оцеляване. И оферират още веднъж да бъде задействана мярка 80/20 за подкрепяне на заетостта в бранша.

Репортер: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР