Облекчаване на търговията, преминаване на стоки без митническо облагане и

...
Облекчаване на търговията, преминаване на стоки без митническо облагане и
Коментари Харесай

Сърбия, Северна Македония и Албания облекчават размяната на работна ръка

Облекчаване на търговията, прекосяване на артикули без митническо облагане и очакване по границата, пътешестване без паспорт, облекчена процедура за назначение на работа в Сърбия, Северна Македония и Албания за жителите на тези страни – това съобщи министърът на труда и обществените въпроси на Сърбия Зоран Джорджевич пред РТС по въпроса за така наречен „ Малък Шенген ”. Информацията предава БГНЕС.
Сърбия ще направи още една стъпка в тази посока и от 01.01.20 година ще вкара формуляр за кандидатстване „ е-чужденец ”. Това ще даде опция да се кандидатства в посолствата на Сърбия за право на престояване, както и за по едно и също време кандидатстване за работа в националните служби по заетостта. По този метод ще се форсира процедурата за приемане на позволение за работа в Сърбия.
Гражданите на Северна Македония и Албания ще могат да минават границата с персонална карта или паспорт и при влизането си в Сърбия ще могат да аплайват през мобилен телефон или интернет за удължение на престоя от 90 дни, при което ще бъде вписан и в Централния указател. За непознатите жители ще важат същите правила, както за сръбските.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР