Облекчаване на ограниченията заради коронавирусa е в сила от тази

...
Облекчаване на ограниченията заради коронавирусa е в сила от тази
Коментари Харесай

Облекчаване на ограниченията заради коронавирусa влезе в сила от тази сутрин в Кипър


Облекчаване на рестриктивните мерки поради коронавирусa е в действие от тази заран в Кипър, оповестява " Сайпръс мейл ". Вече не е належащо потреблението на защитни маски навън, а условието за SafePass (удостоверение за имунизация, преболедуване или негативен тест) за работното място отпада, като се изключи старешки домове, лечебни заведения, медицински центрове и други здравни институции.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 749
Няма да се изисква SafePass и за влизане тук-там, които обслужват обществеността, а по този начин също и в държавните служби, предоставящи услуги на жителите, археологически обекти, музеи, исторически обекти, галерии, фермерски пазари, базари, панаири.

От 18 април премахването на Safe Pass ще обхване и комерсиалните центрове (с изключение на питателните обекти в тях).

Освен това, от през днешния ден, заетостта на театрите, кината, концертните зали и прочие се усилва до 100 % от потенциала, а работа от разстояние се предлага за 25 % от персоналния състав на предприятията и организациите от частния и обществения бранш.

Въвежда се също автоматизирано освобождение от карантина на 7-ия ден за лицата, които са дали позитивен тест за ковид, без да е нужен бърз тест, при изискване че нямат дейна симптоматика. Освобождаване по-рано от 7-ия ден може да се извърши посредством PCR тест с негативен резултат на 5-ия ден. 

Освен това от жителите, избрани като близки контактни лица, към този момент се изисква да се самоизолират за интервал от пет дни (в съпоставяне със седем преди), при изискване че не са с проявени признаци. Близките контакти са задължени да се подложат на бърз тест на 3-ия и 5-ия ден след контакта.

Посещаването на пациенти в държавни и частни лечебни заведения към този момент е позволено за един клиент на посещаване с показване на 24-часов бърз тест.

При завръщането си в учебно заведение след великденската почивка, на 2 май, учениците ще би трябвало да показват 48-часов бърз тест, който ще бъде последван от тестване един път седмично. Досега кипърските възпитаници се тестваха два пъти на седмица.

От 15 април държавните известия за позитивните случаи на КОВИД-19, хоспитализациите и умрелите ще се вършат един път седмично, а не ежедневно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР