Йога с пухкав привкус: Овладяване на котешка поза в студио в индийската столица

...
Облечени във фитнес облекло и въоръжени с дунапренени постелки, група
Коментари Харесай

Облечени във фитнес облекло и въоръжени с дунапренени постелки, група йога ентусиасти се събраха в студио в южната част на индийската столица за един час йога с пухкав привкус.

Котета се разхождаха из осветеното от слънцето студио във Vasant Kunj в Ню Делхи, когато сесията започна, някои почиваха на постелките, докато тихата музика изпълваше въздуха, докато други се взираха любопитно в присъстващите, докато превключва между йога пози.

Йога, включваща космати другари, е популярна тенденция по целия свят, като сесиите, включващи кози и кучета, обикновено привличат тълпи, които искат да се справят със стреса.

„Ние наричаме това разсеяна йога“, казва Мона, която иска да бъде идентифицирана само с първото си име.

„Хората понякога си вземат почивки от офисите, за да присъстват на нашите сесии и да се върнат на работа. Те си тръгват от тези класове с широки усмивки“, казва Мона, която организира заниманията по инициативата „Часът на лапата“.

Йогата е със самостоятелно темпо и включва основно разтягане за създаване на спокойна атмосфера, която да помогне на участниците да се отпуснат. Котенцата влизат и излизат от редиците от хора, понякога дори заспиват върху участниците, предизвиквайки смях у групата.

„Хората влизат стресирани и излизат подмладени“, казва съорганизаторката Нур, която не пожела да използва пълното си име.

Chandreyee Sarkar, участник, казва, че котенцата са това, което я е привлякло да се запише за сесията.

„Има много събития за кучешка йога. За първи път виждам такъв с котки. Като човек котка. Просто трябваше да присъствам.“

Часът на лапите се обедини с отделни спасители на котки, за да помогне на котките да намерят домове и да насърчи осведомеността относно осиновяването на домашни любимци. Организаторите казват, че са затрупани с молби и запитвания за осиновяване в почти всеки клас.

„Това е клас, пълен с усмивки, който обикновено завършва с щастливи истории за осиновени котенца“, казва учителят по йога Сурби.

Всички котешки йога сесии, проведени в Ню Делхи тази година досега, се радваха на голямо търсене, казва Мона, добавяйки, че екипът се стреми да проведе подобни събития в Бенгалуру и други индийски градове.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР