Облаци гъст черен дим се издигат над централната част на

...
Облаци гъст черен дим се издигат над централната част на
Коментари Харесай

Революция в Париж! СНИМКИ

Облаци гъст черен пушек се издигат над централната част на Париж. Демонстрантите от придвижването „ жълтите жилетки ” подпалиха коли и кофи за отпадък на емблематичния бул. „ Шанз Елизе ”. Четвъртият по ред митинг против повишаването на горивата, който прерасна в всеобщ апел за оставката на президента Еманюел Макрон, още веднъж се трансформира в разгром.

В Париж патрулират близо 8000 служители на реда и 12 бронирани автомобила и все пак управляващите не съумяха да предотвратят безредиците. BBC оповестява, че са ранени близо 30 души, трима от които служители на реда. В цялата страна са арестувани към 700 души поради съмнения за подстрекателство към вълнения. Френската полиция задържа в събота към хиляда участници в митингите на " жълтите жилетки " в цялата страна за противозаконни дейности, сочи информация от през днешния ден, която непрестанно се трансформира.

От арестуваните 724 се намират в арестите В Париж, според известията на полицейската префектура, са задържани 651 души, а 536 от тях са арестувани в полицейските ръководства, написа блиц. Понастоящем част от протестиращите са се преместили от Шанз-Елизе към Айфеловата кула. Голяма група протестиращи, които преди този момент са изгорили две коли на бул. Марсо са се насочили към Сена от площада на Звездата, като на моста Алм са посрещнати от крупни полицейски сили. В резултат на това, колоната е разграничена на няколко елементи. Едната група се пробва си проправи пътя си към постройката на Националното заседание (долната камара на парламента). Друга група от към 50 души се насочи към Айфеловата кула. Те не могат да се приближат до нея, защото е заобиколена от двойна четириметрова стена, издигната за отбрана от терористи. Оттам протестиращите се насочиха към другия бряг на Сена към площад Трокадеро. В града огромна група протестиращи се събраха на площада на Републиката.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР