Облаци, дъжд, вятър и по-ниски температури ни очакват днес. Причината

...
Облаци, дъжд, вятър и по-ниски температури ни очакват днес. Причината
Коментари Харесай

Идва чувствително захлаждане, температурите падат с около 10-15 градуса

Облаци, дъжд, вятър и по-ниски температури ни чакат през днешния ден. Причината е преминаващ през страната леден атмосферен фронт. Температурите на доста места ще останат под 20 градуса, което прави разлика с към 10, тук-там и с 15 градуса от стойностите през миналите дни. В следобедните часове по-интензивно ще вали в Рило-Родопската област, там ще има и гръмотевици.


Чувствителна смяна ще настъпи и в планините – с изключение на с валежи, в доста региони ще бъде и мъгливо. Ще духа до сдържан, по високите и открити елементи – мощен вятър. Температурите ще се намалят, в Боровец и Пампорово ще е 15 - 16 градуса, по - високите върховете към 6-7 градуса.

Понижението на температурите ще засегне през днешния ден целия полуостров, а като се изключи Южна Гърция, където ще е слънчево, над останалата част от Балканите облачността ще е забележителна и на доста места ще вали.

Валежи ще има и над Южна Италия, Южна Франция,както и тук-там в северните и източните региони на Пиренеите. Над по-голямата част от Западна и Централна Европа ще бъде слънчево.

Утре у нас облаците последователно ще понижават, само че в югоизточната половина от страната ще продължи да вали както тази нощ, по този начин и към момента на следващия ден заран.

Вятърът ще остане най-вече сдържан. През почивните дни слънцето ще ни се усмихва по-често. Сутрешните температури обаче ще се намалят и в котловинните полета при ясно време се чакат първите есенни слани
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР