Областта е под контрола на Русия още от 3 мартОфанзивите

...
Областта е под контрола на Русия още от 3 мартОфанзивите
Коментари Харесай

Развенчаха „успехите“ на Украйна в Херсон

Областта е под контрола на Русия още от 3 март
Офанзивите на Киев са за опрощение на оръжейните доставки

Режимът на Зеленски хвърля хората на сигурна гибел

Украинските войски направиха нов, следващ опит за контраофанзива против региона на Херсон, само че не съумяха. Това съобщи пред РИА “Новости” Кирил Стремоусов - заместник-ръководител на администрацията на област Херсон, и по този начин развенча тиражираните информации за съществени бойни триумфи на Украйна в опитите є да си върне контрола над Херсонска област.

Руските сили откриха още на 3 март надзор върху Херсон, който стана първият огромен украински град, който Москва съумя да превземе от началото на офанзивата си в Украйна, почнала на 24 февруари. В Херсонска област работят съветски военно-цивилни администрации, започнаха да излъчват съветски телевизионни канали и радиостанции, възвръщат се комерсиалните връзки с Крим, пусната е в обращение рублата.

Херсонска, както и Запорожка област, оповестиха желание да се причислят към Русия, като сега тече подготовка за организирането на референдуми.

В последните дни украинските управляващи настояват, че техните военни напредват към Херсонска област. Херсонска област ще бъде “напълно освободена” до септември, съобщи през днешния ден украинският представител Сергий Хлан, който е консултант на ръководителя на регионалната военна администрация на Херсон.

“Можем да приказваме за поврат. При скорошните интервенции украинските сили имаха предимство. Нашата войска напредва, прекосяваме от отбранителна фаза в контранастъпление”, увери Хлан.

А Ирина Верешчук - вицепремиер на Украйна, даже прикани жителите на Херсон да се изтеглят допустимо най-бързо, с цел да не попаднат под пресечен огън, до момента в който тече контраофанзивата.

“Онзи ден украинските нацисти направиха още един несполучлив опит да нападат Херсонска област. Опитът им обаче се провали. Първо, Херсонска област е степ и всяко придвижване на украинската войска приключва с несполучливи офанзиви. Второ, всичките им опити водят единствено до огромни загуби в редиците на украинската войска. Режимът на (президента Володимир) Зеленски просто безогледно хвърля хората на сигурна смърт”, твърди обаче Кирил Стремоусов.

Той изясни за какво това се случва - съгласно него украинската страна съзнателно ескалира обстановката във връзка с Херсонска област, с цел да измоли повече пари и оръжия от Запада.

“Украинските нацисти се интересуват единствено от това по какъв начин да изпълнят още повече джобовете си. А изказванията, че Херсонска област още веднъж ще се върне под контрола на Украйна, че ще има контранастъпление - всичко това е фикция.

Националистите нямат такива сили и постоянна професионална войска, която да може по някакъв метод да противодейства на въоръжените сили на Руската федерация. От началото на спецоперацията не е имало нито един сполучлив пробив или контранастъпление на украинските войски”, акцентира Стремоусов.



Отхвърли обвиняванията за хранителната рецесия
Лавров: Ще помогнем за промяна на режима в Киев


Сергей Лавров добави промяната на режима в Киев като задача на съветската военна интервенция в Украйна.

Русия уточни “избавянето” на украинците от сегашната власт, която е “враждебна на народа и историята”, като цел на войната, която към този момент пет месеца води в Украйна. Това се разбра от изявление на съветския външен министър Сергей Лавров в Египет, където бе на посещаване.

Седмица откакто Лавров уточни, че дилемите на специфичната интервенция на Москва в Украйна към този момент надвишават Донбас и се насочват и към други украински области, в този момент съветският външен министър добави и свалянето на държавното управление като задача за страната му.

Задължително “ще помогнем на украинския народ да се избави от режима (в Киев), който е безусловно антинароден и антиисторически”, сподели Лавров в Кайро на среща с египетския си сътрудник Самех Шукри.

Лавров още веднъж отхвърли изказванията, че Москва е предизвикала световната хранителна рецесия. Той уточни, че продоволствените проблеми са почнали преди войната в Украйна в резултат на пандемията и проблемите в снабдителните вериги. А след началото на военната интервенция в Украйна рецесията е била изострена, поради “незаконните западни наказания против Руската федерация”, уточни Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР