Областно пътно управление-Благоевград изпрати на 19 май в Агенцията по

...
Областно пътно управление-Благоевград изпрати на 19 май в Агенцията по
Коментари Харесай

Изпратиха документи за изграждането на нов мост над р. Струма в Покровник

Областно пътно управление-Благоевград изпрати на 19 май в Агенцията по публични поръчки за прелиминарен надзор данни - планирана стойност, предмет, източник на финансиране, по отношение на идно оповестяване на социална поръчка за избор на реализатор за осъществяване на проучвателно-проектантски работи и строителство /инженеринг/ на нов мост над река Струма на пътя Благоевград-Покровник.

Съобразно процедурата и условията на Закона за публичните поръчки и правилника за използването му наложителният надзор се прави в границите на три работни дни, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура "..

Очаква се публичната поръчка да бъде оповестена през идната седмица. Новият мост ще бъде построен на мястото на съществуващото аварирало оборудване, съобщи dariknews. Срокът за осъществяване на поръчката е 390 календарни дни, от които 90 календарни дни са за правене и предаване на механически план и 300 календарни дни за разрушение на съществуващото и създаване на ново оборудване.

Прогнозната стойност на поръчката е 7257600 лева без Данък добавена стойност. За финансиране на оборудването АПИ кандидатства при започване на февруари пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.

Мостът над река Струма на третокласния път III-1006 Благоевград-Покровник е в спешно положение. От изобилните превалявания в средата на декември м. година и придошлите води на р. Струма са подкопани устоите на моста. Поради това е неразрешено придвижването по него. Трафикът минава по обходен маршрут: по път III-106 Благоевград – Зелендол – път III-1061 Зелендол – Покровник – път III-1006 Благоевград-Покровник.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР