Областно пътно управление-Благоевград изпрати на 19 май в Агенцията по

...
Областно пътно управление-Благоевград изпрати на 19 май в Агенцията по
Коментари Харесай

Изпратиха документи за изграждането на нов мост над река Струма в Покровник

Областно пътно управление-Благоевград изпрати на 19 май в Агенцията по публични поръчки за прелиминарен надзор данни - планирана стойност, предмет, източник на финансиране, по отношение на идно оповестяване на социална поръчка за избор на реализатор за осъществяване на проучвателно-проектантски работи и строителство /инженеринг/ на нов мост над река Струма на пътя Благоевград-Покровник.

Съобразно процедурата и условията на Закона за публичните поръчки и правилника за използването му наложителният надзор се прави в границите на три работни дни, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура "..

Очаква се публичната поръчка да бъде оповестена през идната седмица. Новият мост ще бъде построен на мястото на съществуващото аварирало оборудване.

Срокът за осъществяване на поръчката е 390 календарни дни, от които 90 календарни дни са за правене и предаване на механически план и 300 календарни дни за разрушение на съществуващото и създаване на ново оборудване.

Прогнозната стойност на поръчката е 7 257 600 лева без Данък добавена стойност. За финансиране на оборудването АПИ кандидатства при започване на февруари пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.

Мостът над река Струма на третокласния път III-1006 Благоевград-Покровник е в спешно положение. От изобилните превалявания в средата на декември м. година и придошлите води на р. Струма са подкопани устоите на моста. Поради това е неразрешено придвижването по него. Трафикът минава по обходен маршрут: по път III-106 Благоевград – Зелендол – път III-1061 Зелендол – Покровник – път III-1006 Благоевград-Покровник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР