Областният временен кризисен щаб за оценка на риска в област

...
Областният временен кризисен щаб за оценка на риска в област
Коментари Харесай

Въведоха нови противоепидемични мерки за пазари и тържища за област Видин

Областният краткотраен спешен щаб за оценка на риска в област Видин одобри наложителни противоепидемични ограничения в действие до 31 март 2021 година, свързани с местата, където са проведени и действат пазари, борси, базари и други сходни на територията на района. Новите ограничавания са разпоредени със Заповед №РД-01-1852/18.03.2021г. на шефа на Регионалната здравна ревизия – Видин.
Управителите и/или виновните лица на посочените обекти следва да основат организация за спазването на 1.5 м отдалеченост сред всички лица /посетители, търговци и др./ намиращи се на територията на пазарите, борсите, базарите и прочие Въвежда се еднопосочно придвижване в обособените територии на посочените места, на входовете и изходите се обезпечават дезинфектанти. Носенето на защитни маски за лице от посетителите и търговците, които се намират на територията на пазари, борси, базари и други сходни е наложително.
Противоепидемичните ограничения се вкарват поради динамичната епидемиологична конюнктура в региона и заплахата от скупчване на огромен брой хора, на местата където са проведени и действат пазари и борси, базари и други сходни на територията на област Видин, криещо нараснал риск от заразяване и разпространяване на COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР