Областният управител за пореден път връща решение, което е за

...
Областният управител за пореден път връща решение, което е за
Коментари Харесай

На сесия на ОБС Благоевград: Осъдиха политиката на областния управител Ст. Христов, върнал решение с голям обществен интерес

„ Областният шеф за следващ път връща решение, което е за решение на проблем. Той още веднъж си разрешава да надвишава пълномощията си и да се изрича по решения, които са от компетентността на локалната власт. Явно той е предизвикан от това, че ще решим казуса на хората. Няма юридически аргументи, а единствено претекстове да се попречи. Вие сте определени от хората, а той е назначен от София. Призовавам ви да потвърдите своето решение “, това сподели пред съветниците от ОБС Благоевград през днешния ден, кметът Илко Стоянов, във връзка върнатото от регионалния шеф Стоян Христов решение, касаещодългогодишен проблем на живеещитена улица „ Митрополит Борис “ в Благоевград.

На предходната сесия кметът предложи да бъде променен строително-регулационен проект, утвърден със заповед през 1994 година, съгласно който десетки домове на благоевградски фамилии по улиците „ Митрополит Борис “ и „ Христо Силянов “ подлежат на отчуждаване и унищожаване.

След диспути съветниците препотвърдиха решението си от сесията на 23 февруари, като част от тях, в това число и ръководителят Радослав Тасков недоумяваха за какво регионалният е върнал решение, което касае доста хора и е с висок публичен интерес, без да са ясни претекстовете му.

В залата се чуха неоправдателни мнения във връзка с регионалния шеф, като безапелационен, че регионалният би трябвало да гледа своите каузи, а не общинските бе съветникът доктор Вл. Таковски: Трябва да се вземат ограничения против политиката на регионална администрация, сподели доктор Таковски, който напомни, че поради върнато решение за парка в Сандански се стигна до митинги: Там Общински съвет са взели решение да пишат протестно писмо до Министерски съвет. Крайно време е и ние да вземем такова решение и да желаяме промяната на този жител. Той би трябвало да бъде освободен от това место.

Това е институция, която непрекъснато саботира работата на локалната власт. От цялата работа се получава прегласуване и закъснение във времето. Не може да продължава по този начин. Нека регионалния шеф си гледа регионалните работи, а не общинските “, сподели доктор Таковски, а изявлението му получи утвърждение от останалите съветници.
П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР