„Областният управител възстанови правовия ред и приложи закона, който беше

...
„Областният управител възстанови правовия ред и приложи закона, който беше
Коментари Харесай

Диана Тонова: Трите решения в подкрепа на Украйна са явна провокация към софиянци и към Руската федерация

„ Областният шеф възвърне правовия ред и приложи закона, който беше жестоко потиснат от конюнктурното ново болшинство в СОС - на ГЕРБ-СДС и Демократична България, съобщи Диана Тонова. - С признатите три решения се целеше очевидна провокация както към жителите на града ни, по този начин и към Руската федерация, с непредвидими в дълготраен аспект последствия. От самото начало апелирахме, че тези решения са порочни, признати в нарушаване на закона и с негативен публичен отзив. В този смисъл, с изключение на законовите правила, подценено беше и публичното мнение, на което беше отнета думата. Арогантно беше отхвърлено и предлагането ни за осъществяване за публично допитване, поради точно публичната сензитивност по тематиката “.

Според Диана Тонова, по този метод подхождат виновните политици, а за самозваните „ демократи “ в СОС значение има не законът, а моментната, конюнктурна, национално безотговорна, само че настоящо популистка позиция. „ В последна сметка те потвърдиха остарялата българска мъдрост - видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крайник, добави тя. - Жалка е демокрацията, която не се основава на законността. Областният шеф ни сподели другата, същинската, посредством позицията му да върне трите решения на СОС “.

Заместник-председателят на Комисията по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна добави, че отчетите са били с голям брой пороци. „ Така наречената алея пред Руското посолство съставлява в действителност пространство без граници, попадащо отчасти в рамките на посолството и в уличната мрежа, в територия, отредена „ за обекти на сигурността и защитата “, което нямаше значение за екзалтираните „ демократи “ в СОС. Както нямаше значение и условието на признатата от същия орган Наредба, за даване на мнение на районния кмет, просто тъй като той не е един от тях, без значение, че същият съставлява локалната общественост, разяснява Диана Тонова. - За страдание, посегнаха и на съществени правила в законодателството, гарантиращи отбрана на националния интерес. Пренебрегнаха правила, в които се съдържат съществени репери, които ни характеризират като общество и ценностна система и беше отправено обръщение за разделяне и провокация, без опция за исторически разбор и при очевидна опозиция на една част от обществото. Без публично разискване и при очевидна липса на консенсус в обществото, по силата на математическото болшинство в СОС, на жителите на София бяха наложени противоречиви и провокативни наименования, без даже да бъде изработен опит да намерим имена на почтени българи с принос за развиването на града ни. На всички е ясно, че не това беше задачата на тези провокации. Защото сигурно има велики наши сънародници, популяризирали града и родината ни, които чакат своя исторически миг на благодарност и увековечаване. Сегашното болшинство в СОС обаче не ги търси “.

Диана Тонова означи също, че в несъгласие на всички законови правила беше признато и решението, наред с българското знаме на постройката на Следствен отдел към окръжна прокуратура, да се издига и украинското с неотносимия за случая и популистки претекст „ в поддръжка на обществено уязвимите групи от обществото “. „ На никого не стана ясно и с какво това решение ще подкрепи действително нуждаещите се от помощ украински бежанци на територията на Столична община, сподели тя. - Безспорно ясно обаче стана, че претекстовете на вносителите бяха с блестящо изразена политическа багра и правокативност и то най-много към онази част от българското общество, която не приема ограниченията, трайно влошаващи връзките ни с Русия. Подобни дейности на орган на локално самоуправление са освен неприемливи, те са рискови за обществения мир и са с непредвидими публични последствия “.

Според Диана Тонова, Столичният общински съвет няма право и не би трябвало да си разрешава сходни дейности. „ Ние знаем, че трите решения ще бъдат още веднъж прегласувани на идната в четвъртък постоянна сесия на СОС и се приготвяме да защитим публичния интерес и да отстояваме правото пред българския съд, добави тя. - Ще го създадем поради убедеността ни, че законът би трябвало да се съблюдава, в името на българските жители, които не желаят провокация и с цел да осмислим демокрацията “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР