Областният управител В. Сарандев вкара в съда решението на съветниците

...
Областният управител В. Сарандев вкара в съда решението на съветниците
Коментари Харесай

Решението на ОБС Благоевград за увеличението на такса Смет от 1.1 на 2.9 промила влиза в съда!

Областният шеф В. Сарандев вкара в съда решението на съветниците от Благоевград, взето на 17 декември, според което такса боклук за благоевградчани се покачва от 1. 1 промила на 2. 9 промила. Това е решението, което върна на съветниците ексгубернаторът Николай Шушков. Съветниците трябваше в период да преразгледат решението си и отстранят позволени пропуски по процедурата при установяване на такса "Смет " в избран от закона период.

Затова бе планувана изключителна сесия, на която обаче се явиха едвам 9 съветника и тя се провали. Тази седмица още веднъж бе свикана изключителна сесия, на която вместо да анулират решението си, или да отстранят процедурните неточности, открити от регионалния шеф, съветниците гласоподаваха новото предложение на администрацията за повишение на таксата от 1. 1 промила вместо на 2. 9 промила на 2. 1 промила, понижение, което предложи кметът Илко Стоянов.

По това произвеждане съдът би трябвало да се произвнесе бързо, защото ще настъпят съществени усложнения в работата на общинска администрация и приемането на бюджета на общината.
П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР