Областният управител ще прецени дали да върне за ново разглеждане

...
Областният управител ще прецени дали да върне за ново разглеждане
Коментари Харесай

Проф. Андрияна Андреева: Областният управител може да връща решения на ОбС само по законосъобразност

Областният шеф ще реши дали да върне за ново разглеждане някое от взетите през вчерашния ден решения на Общинския съвет във Варна, откакто се запознае с тях.Това съобщи в първото си изявление за Дарик проф. Андрияна Андреева.Тя посочи, че все още чака да й бъдат изпратени всички материали от сесията. Областният шеф има право да връща решения единствено във връзка с тяхната правомерност, напомни Андреева.

Вчера локалният парламент още веднъж утвърди върнатото за разглеждане от регионалния шеф решение за разкриване на процедура за отдаване на концесия на автобусните спирки във Варна. Решението бе върнато за преразглеждане от регионалния шеф с главен претекст неналичието на План за деяние на общинските концесии в Община Варна за интервала 2023 – 2027 година.

В комисията за проучване на речните корита и деретата в региона ще бъде включен хидроинженер. Проверките ще се извършат впериода 2-13 октомври в 6 сектори в общинитеСуворово, Аксаково, Долни чифлик, Бяла и Белослав, уточни Андреева.

Предприети са дейности за решение на казуса сбезводието в няколко селища от територията на община Аврен. Малка стъпка към решение на водните проблеми в района е въвеждане в употреба накаптажа в с. Садово. Преминато е през няколко институции, като сега документите се преглеждат в РДНСК и в границите на няколко дни процедурата се чака да бъде финализирана, означи регионалният шеф.

Андрияна Андреева показа, че е изключителна задоволена от срещите си с кметовете на общини в региона, тъй като не са я затрупали единствено с проблеми. Кметовете първо я срещнали със свършеното, че са обезпечени образователните занятия и това, че в обитаемоте места са се върнали да живеят младежи.

„ Очакванията и настройките са по-големи, когато се отиде при държавна институция и представител на страната. Това не се случи в нито една от срещите ми ”, уточни регионалният шеф.

Все отново са били обсъждани и проблемите на обособените общини. Те са свързани главно с превоза,рехабилитацията на пътища, дефицита на вода и др.В няколко общини има проблем с междуселищния превоз, като го изпитват главно по-възрастните хора в по-отдалечените места. В община Белослав казусът към този момент е решен и има определен транспортьор.

Андрияна Андреева към този момент е професорпо Право. Тя разкри, че е получила новата си академична служба на 15 септември, с решение на Факултетния съвет на Финансово-счетоводния факултет при Икономическия университет във Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР