Областният управител Ралица Манолова и главен експерт Михаела Стоянова участваха

...
Областният управител Ралица Манолова и главен експерт Михаела Стоянова участваха
Коментари Харесай

Областните управители от Северен централен регион обсъждат план за съвместни дейности в сферата на туризма

Областният шеф Ралица Манолова и основен специалист Михаела Стоянова участваха в работна среща с регионалните шефове от Северен централен район, по време на която беше разискван проект за взаимни действия в областта на туризма. Целта е интензивно съдействие и развиване на капацитета на туризма в областите Габрово, Велико Търново, Разград, Русе и Силистра.

По време на срещата всяка област показа своите най-атрактивни туристически обекти, събития, любопитни обстоятелства, типове туризъм и места за настаняване. В рамките на полемиката регионалните шефове и техните специалисти набелязаха и съответни стъпки за реализация на обща идея за рекламиране на Северен централен район и промотиране на взаимен туристически артикул. Предложено беше основаване на обща фейсбук страница, където да се споделят и разпространяват идни събития в музеите и забележителностите. Обсъдени бяха благоприятни условия и за общи фестивали, разработване на общо туристическо лого, комбинирани билети за вход за забележителности от петте области.

В рамките на визитата си в Разград, регионалните шефове разгледаха Археологически резерват „ Абритус “. Символично оставиха брошури от забележителности от другите области в разградския музей като начало на концепцията да се популяризира района като едно цяло пред румънски туристи и да се насърчи обмена на туристи сред областите. Като част от своята еднодневна аудиенция регионалните шефове посетиха и спортната база на ФК „ Лудогорец “. А като подарък всеки един получи картина на забележителност от област Разград, нарисувана от деца
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР