Областният управител професор Андрияна Андреева назначи със заповед и изпрати

...
Областният управител професор Андрияна Андреева назначи със заповед и изпрати
Коментари Харесай

Проверяват подпочвени или отпадни води са активирали свлачището край Трета буна

Областният шеф професор Андрияна Андреева назначи със заповед и изпрати на място Междуведомствена комисия, която огледа проблематичния сектор със свлечени земни маси от ската по Алея първа, директно след завоя на „ Почивка “ (в региона на Трета буна).

Експертите са от Областната администрация – Варна, РД „ ПБЗН “, представители на Община Варна от отдел „ Общинска инфраструктура “ и действия по Защита на популацията, от бранш „ Пътна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна и Геозащита.

Комисията е разискала действителното положение на проблематичния сектор, както и незабавните дейности обозначаване и обезопасяване на региона.

Първите ограничения, които ще бъдат подхванати, ще са по преценка на РД „ ПБЗН “ и Община Варна. Те могат да слагат указателни табели, които ще лимитират в някакъв периметър прекосяването в проблематичния сектор, с цел да се предотвратят произшествия с преминаващи хора.

От Пътна полиция ще лимитират паркирането на транспортни средства под ската, директно под сектора.

Цялостно проучване на проблематичния сектор ще бъде осъществено през идващите дни от „ Геозащита “, които ще показват своето мнение на регионалния шеф. Експертите намират, че ВиК – Варна би трябвало да вземат проба от водите, които изтичат в региона, с цел да се реши дали са подпочвени, или отпадни.

Членовете на Междуведомствената комисия имат период от седмица, с цел да показват мнение за дейностите, които би трябвало да бъдат подхванати.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР