Областният управител проф. Наско Василев се срещна с генералния консул

...
Областният управител проф. Наско Василев се срещна с генералния консул
Коментари Харесай

Областният управител на Стара Загора се срещна с турския консул

Областният шеф п роф. Наско Василев се срещна с генералния консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, оповестиха от Областна администрация.

Срещата бе по самодейност на турската страна. Г-н Конгерю е от една година на този пост. Неговият консулски окръг обгръща 10 български области, измежду които и Стара Загора.

„ Стара Загора е значима за нас област, тъй като след Пловдив тя е на второ място измежду 10-те области по мярка на турски вложения “, изясни турският консул. Според него местоположението на района и инфраструктурата са положителни предпоставки за разширение на комерсиалните взаимоотношения сред турската и българската страна.

„ За доста наши предприемачи България е вратата към Европейски Съюз и те имат интерес да влагат у вас “, сподели консулът. Той добави, че от представители на бизнеса чува положителни мнения за работата им тук и за положителното им взаимоотношение с държавната и локалната власт.

На високо равнище са и връзките в научната сфера. Тракийският университет към този момент от години си сътрудничи с едноименния университет в Одрин. Областният шеф проф. Василев благодари на Корхан Кюнгерю за положителните думи за България и за Старозагорския район.

Той съобщи, че би трябвало да се продължи работата в посока на увеличение на непознатите вложения, като се основат оптимално положителни условия за бизнеса. Двамата разискаха и опцията със съдействието на Областна администрация да в близко време да се провежда аудиенция на турски предприемачи в Стара Загора и района за запознаването им с региона и опциите за вложения.

Турските посетители ще посетят Тракийския университет и ще проведат диалози в ТПП-Стара Загора. По-късно им следва и среща с турски предприемачи, които към този момент развиват бизнес в Старозагорския район.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР