Областният управител проф. Мария Нейкова връчи две почетни грамоти, които

...
Областният управител проф. Мария Нейкова връчи две почетни грамоти, които
Коментари Харесай

Областният управител с жест на признателност към родолюбците в област Бургас

Областният шеф проф. Мария Нейкова връчи две почетни грамоти, които подчертават върху делата, свързани с опазването на вярата, българските обичаи и обичай. Те са за хора от разнообразни генерации, свързани от най-здравата нишка - тази на родолюбието.

Първата е за Димитър Станчев и Ралица Кунева - младежи, посветили се на пчеларството и земеделието. В конкуренция с представители на  14 страни активността им получи европейско отличие за " Най-добър план за принос в развиването на селските региони “. В стопанството си отглеждат 2200 пчелни фамилии, ситуирани в 32 прелестни кътчета из Странджа. В базата им в село Индже челник са разгърнали няколко производства, които затварят цикъла при развъждането на пчелите. Младите фермери са създали и  производства за преправка на плодове и зеленчуци, шоколади и тахани, в чиито предписания влагат мед и по този начин прибавят стойност на продукта, който добиват. Предприятието им в с. Индже челник, един едва развъртян стопански завършек на България, е най-големият шеф в района. Освен че интензивно развиват съвременно и екологично земеделие, Ралица и Димитър са родители на 4 деца и мотор за възраждането на българското село и Странджа. " Вярваме в това, което вършим и ще се радваме локалната и държавна власт да се причислят към напъните ни. “ – споделиха пред регионалния шеф Димитър и Ралица. От своя страна проф. Нейкова се ангажира да спомага за реализиране на бъдещите им планове, измежду които е построяването на парк и пространства за децата.

С доста обич към родното единствено за няколко години Димитър и Ралица връщат част от предходната популярност на с. Индже челник. Днес с помощта на фамилията камбанарията на локална черква е реставрирана. На разположение на децата, които са от ден на ден, е детска площадка. По тяхна самодейност в селото още веднъж има коледарска група. Площадът посреща посетители в нов, привлекателен тип, а концепциите им за облагородяване и развиване на региона са доста.

  " Делата ви съответстват напълно с моето предпочитание за възобновление на Странджа и възпитаване на децата в усърдие, обич и почитание към Родината. Вие сте образец и ентусиазъм и на процедура потвърждавате, че няма невъзможни фантазии “- сподели регионалният шеф.

С грамота и почетен знак регионалният шеф Мария Нейкова отличи Руси Куртлаков – художник, бизнесмен, донор, труженик на изкуството и българщината. Последният му акт на съпричастност към опазването на вярата и традициите е издигането на 8-метров впечатляващ кръст в гр. Камено. Събитието по награждаване се състоя в постройката на община Камено. Именно там, по време на изнесената приемна на регионалния шеф през месец август, Нейкова и Куртлаков разискаха слагането на кръста, факт към днешна дата. " Чест е да получа това отличие персонално от Вас. За мен Вие сте общественик, който с делата си демонстрира, че работи за хората и Родината. Пожелавам Ви дълъг политически живот “- показа Руси Куртлаков по време на връчването. Той и кметът на община Камено Жельо Вардунски персонално демонстрираха новата облага на регионалния шеф.

Идеята и самодейността за слагането на значимия християнски знак са напълно на мецената Куртлаков. С негова помощ са построени някои от емблематичните обекти в Бургас - Кръстът на Шилото, паметникът на българския боец пред Военния клуб, паметникът на Апостол Карамитев пред Летния спектакъл и други. За всичко това Руси Куртлаков с присъщата за него невзискателност споделя, че " всеки пристигнал на тази земя освен би трябвало да желае, само че и да дава “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР