Областният управител на Враца Надя Донкинска е подписала тайно скандален

...
Областният управител на Враца Надя Донкинска е подписала тайно скандален
Коментари Харесай

Корупцията не мирише! Областният управител на Враца Надя Донкинска налива пари в умираща медия, всички питат „Защо?!“

Областният шеф на Враца Надя Донкинска е подписала скрито абсурден контракт за осведомително обслужване с умираща локална медия, научи организация BulNews.
За първи път в историята на институцията се стига до сходен документ, защото до момента всички отразяваха работата й правилно и гратис.
Скандалното в този случай е, че Надя Донкинска е решила да налива пари тъкмо във „ Враца през днешния ден “, който нито е най-четената медия, нито най-влиятелната, нито най-тиражната в града. Напротив!
Черно-белият седмичник и маргиналният му уебсайт са основани от аления шаман Георги Божинов. За формален притежател се сочи Иво Йорданов, само че всички знаят, че той е мюре на дългогодишния народен представител. Дребничкият „ публицист “ е прекомерно надалеч от специалността и той добре го знае. Може би по тази причина Иво Йорданов постоянно може да бъде видян на сладка раздумка с някой селски кмет, пред който минават лакърдиите му. През останалото време звъни на политици и предприемачи и клепе сътрудниците си от останалите медии. Иначе уеб сайтът не работи в събота и неделя, а новините от уикенда се изливат с кофата в понеделник.
„ Враца през днешния ден “ е известна като медията, в която няма нито една сериозна обява, само че за сметка на това чудесно лиже задници. Тук и в този момент няма да разясняваме обстоятелството, че медията употребява една стаичка в постройка, която врачани назовават „ Храма на обречените “.
Точно по тази причина е мистерия по какви критерии Надя Донкинска е решила да налива по 400 лв. месечно тъкмо там, без да разгласи спортна процедура с даване на предложения от всички медийни субекти във Враца. Сумата не е огромна, само че тук въпросът е кардинален - кое е наложило въобще тя да се дава, откакто от основаването на институцията до момента нито един неин предходник до момента не го е правил. Медиите в града добре знаят, че бюджетът на регионалната администрация е извънредно стеснен и до момента измежду сътрудниците битуваше мнението, че в него няма планувани пари за осведомително обслужване и по тази причина всички го вършим гратис.
Някои конспиратори стигат до такава степен да настояват, че тя е измислила тази дхема, с цел да дели тези пари с Иво Йорданов, само че ние не имаме вяра Надя Донкинска да е паднала толкоз ниско. И въпреки всичко е хубаво да не забравяме, че корупцията не мирише.
Очевидно номинираната от Политическа партия Надя Донкинска има дарбата да изсмуква мощно от държавните пари и по тази причина е решила да си купи медиен комфорт за интервала на нейното краткотрайно наличие на тази позиция. За нейно страдание „ Враца през днешния ден “ не може да ѝ го обезпечи по простата причина, че никой не чете черно-белия вестник и бутафорния уебсайт. Смело може да се твърди, че всеки месец регионалният шеф на Враца хвърля в кошчето за отпадък по 400 лв. национална пара. Ефектът е същият.
Заради тази политика на Надя Донкинска организация BulNews стопира да отразява работата на институцията. Призоваваме и останалите сътрудници в града, които имат достолепие, да бойкотират новините и събитията, свързани с регионалния шеф, и да оставим на „ Враца през днешния ден “ тази виновна задача.
Сеирът е обезпечен!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР